Gabriela Ruse şi-a încheiat evoluţia excelentă la turneul ITF W100+H (premii în valoare de 100.000 USD + ospitalitate) “Al Habtoor Tennis Challenge”, care se dispută la Dubai, pe hard, în aer liber (outdoor).
A câştigat două meciuri în calificări, trei pe tabloul principal, dintre care două la membre ale top 100 WTA – a 6-a şi a 7-a a carierei – şi-a îmbunătăţit clasamentul maxim şi a pierdut după o partidă echilibrată.

 

Imagini din timpul partidei
Credit foto: habtoortennis.com

Ea a aratăt, încă o dată, că stăpâneşte jocul într-o manieră care i-ar permite un loc mult mai bun în clasament, iar de data aceasta exprimarea a fost constantă de-a lungul mai multor partide şi în faţa unor jucătoare valoroase, căci în afara celor două din top 100 – Kristina Mladenovic (49) şi Danka Kovinic (77), ea le-a eliminat şi pe Kaja Juvan (104) şi Natalia Vikhlyantseva (145), nu numai bine clasate acum, dar şi acestea cu prezenţe în interiorul top 100 WTA.

Rămâne ca, sub îndrumarea antrenorilor Julian Vespan şi Cătălin Nedelescu, să continue şirul succeselor în faţa unor jucătoare mai bine clasate, să adune puncte inclusiv în circuitul WTA şi astfel progresul în ierarhie o să vină în mod firesc.

În semifinale:

Katerina Siniakova (Cehia, 64 WTA) [5]Gabriela Ruse (177) 6-3, 6-7(2), 6-4

Partida a durat 2h33′.
Gabi şi-a creat primele oportunităţi de break, două la număr, în jocul al doilea. Le-a ratat, dar a păstrat echilibrul până la 3-3. Acolo şi-a pierdut serviciul, după ce revenise de la 15-40. În ultimele două jocuri a pierdut contactul cu adversara, care a încheiat setul cu încă un joc câştigat la primire, acum la zero.
Setul doi a fost mai încrâncenat pe tabelă şi am văzut un tenis mult mai bun. Gabi a ratat o minge de break în primul joc, iar următoarele 4 game-uri s-au câştigat cu returul. De la 3-3 s-a mers cu serviciul, singura oportunitate de break fiind cea a româncei, din jocul 11. Ea a continuat cu un joc excelent în tie-break, pe care l-a dominat categoric.
Şi decisivul a început cu un schimb de break-uri, iar în jocurile 7-8 a mai avut loc unul, de fiecare dată Gabi fiind cea care a avut de recuperat. Dar de la 4 egal, jucătoarea noastă nu a mai avut resurse pentru finalul partidei: şi-a pierdut serviciul la zero şi n-a mai reuşit să-l recupereze pentru a treia oară în acest set.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.