ŞTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE

Titlul turneului ITF W100+H (premii în valoare de 100.000 USD + ospitalitate) “Al Habtoor Tennis Challenge”, care s-a disputat la Dubai, pe hard, în aer liber (outdoor) rămâne în România.
După ce în 2019, Ana Bogdan devenea campioană, anul acesta a venit rândul Soranei Cîrstea să câştige turneul.

Sorana în timpul finalei
Videoclip cu mingea de meci, la sfârşitul ştirii
Credit: habtoortennis.com

În finala disputată astăzi:

Sorana Cîrstea (86 WTA) – Katerina Siniakova (Cehia, 64) [5] 4-6, 6-3, 6-3

Partida a durat 2h2′.
Sorana a început bine, cu un break în jocul 2, în următorul a apărat o minge de re-break, astfel că a condus cu 3-0 şi 4-1. Dar de aici, Siniakova a jucat mult mai bine, Sorana a greşit mai mult şi următoarele 5 game-uri au fost ale jucătoarei din Cehia.
În setul al doilea, istoria părea să se repete – break Sorana în primul joc, re-break Siniakova în al 5-lea, scor 3-2 pentru româncă – doar că acum, avertizată de ce poate adversara, jucătoarea noastră a câştigat două din următoarele trei jocuri – toate, la primire – şi la 5-3 şi-a făcut serviciul.
Şi decisivul a început cu o serie de trei break-uri şi din nou Cîrstea a fost cea care a rămas în avantaj: 2-1. Ea şi l-a apărat în următoarele game-uri şi chiar i-a mai adăugat un break. Dar la 5-2 şi serviciul a avut un moment de absenţă şi a ratat primele 3 mingi de titlu (la prima a comis o dublă greşeală).
A închis însă finala, în jocul următor, la primire, convertind a 5-a minge de titlu. 

Sorana a câştigat 100 din punctele jucate – 51 cu serviciul, 49 cu returul – profitând şi de cele 9 duble greşeli ale adversarei. Sorana a comis doar două duble greşeli, e adevărat în momente critice, cea de la minge de meci şi încă una în care a pierdut al doilea joc de serviciu din primul set. Siniakova a câştigat 89 de puncte.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.