Sorana Cîrstea a câştigat al 4-lea meci la turneul ITF W100+H (premii în valoare de 100.000 USD + ospitalitate) “Al Habtoor Tennis Challenge”, care se dispută la Dubai, pe hard, în aer liber (outdoor) şi s-a calificat astfel în finală.

Aceasta va fi prima finală – indiferent de circuit – pe care o va disputa, după cea de la WTA International Tashkent (septembrie) 2019.
În circuitul ITF are un palmares al finalelor disputate 8-7. Pe prima o juca la Porto Santo, Portugalia, 2005 şi pe ultima la Bertioga, Brazilia, 2016.

În semifinala de pe jumătatea inferioară a tabloului, Sorana a arătat acelaşi calm şi aceeaşi răbdare ca în meciurile precedente. A rămas în joc şi a insistat chiar atunci când scorul îi era potrivnic sau nereuşitele se adunau în serii. Acestea nu au fost însă lungi, căci ea a fost astăzi jucătoarea mai matură, care a ştiut când să forţeze:

Sorana Cîrstea (86 WTA) – Polona Hercog (Slovenia, 52) [2] 7-5, 4-6, 7-5

Partida a durat 2h27′ [mingea de meci, la sfârşitul ştirii].
Sorana a rupt echilibrul în jocul 6 – şi s-a distanţat apoi la 5-2, dar Hercog a reuşit re-breakul în al 9-lea şi a egalat apoi la 5. Acestea au fost şi singurele două oportunităţi de break până în jocul 11, când Cîrstea a oprit seria adversarei, după ce a salvat două mingi de break. Pentru ca în jocul 12, să mai câştige încă o dată la primire, convertind a doua minge de set.
În manşa a doua a venit rândul Polonei să câştige prima la retur – în jocul 2 -, Sorana a recuperat break-ul în al 6-lea – pentru 3-3 – dar în următorul şi-a pierdut din nou serviciul şi apoi un joc de primire la zero. Părea că a trecut peste pasa neagră, căci la 3-5 a salvat 3 mingi de set la serviciu şi în următorul şi-a creat o şansă de break pentru 5-5, dar a ratat-o şi Hercog a egalat scorul la seturi.
În decisiv, Sorana a salvat o minge de break în primul joc. Şi în continuare s-a câştigat cu serviciul până în al 12-lea, atunci când românca a reuşit unicul break din set, pe care l-a câştigat la 15.

Sorana o va întâlni în finală – care se va juca sâmbătă şi va începe cel mai devreme la ora 13.00 – pe învingătoarea din semifinala de pe jumătatea superioară a tabloului, Katerina Siniakova (Cehia, 64) [5], cu care are un palmares direct 3-0:

Credit Info: itftennis.com

Sorana acumulează deocamdată 90 de puncte WTA, care îi asigură un progres până pe locul 77 (estimare, neoficial).

Mingea de meci
Credit: habtoortennis.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.