Sorana Cîrstea a început turneul ITF W100+H (premii în valoare de 100.000 USD + ospitalitate) “Al Habtoor Tennis Challenge”, care se dispută la Dubai, cu o victorie tonică: a eliminat al 4-lea cap de serie, după o partidă pe care a dominat-o categoric.

În partida contând pentru primul tur (R32):

Sorana Cîrstea (86 WTA) – Anna Blinkova (Rusia, 60) [4] 6-2, 6-1

Partida a durat 1h31′.
Doar începutul i-a fost nefavorabil jucătoarei noastre, care şi-a pierdut serviciul în primul joc al partidei.
Dar de la 0-2, ea a câştigat 9 jocuri la rând – pe primele 4 la avantaje, în cursul cărora a salvat şi 4 mingi de break -, apoi a pierdut un joc la retur – în care a ratat o minge de break.
La 3-1, în setul doi, a salvat 4 mingi de break, înainte de a-şi câştiga jocul de serviciu, pentru ca imediat să reuaşească un break la zero şi apoi să închidă partida.

Aceasta este prima victorie pe care o obţine jucătoarea româncă la capătul unui meci întreg – la WTA International Linz a câştigat în primul tur, datorită retragerii adversarei – după cele două de la US Open, la începutul lunii septembrie. Între timp, ea pierduse în primul tur la Roland Garros şi Premier Ostrava (în prima rundă a calificărilor).

Sorana acumulează 14 puncte WTA pentru calificarea în optimile de finală, unde o va întâlni pe învingătoarea din partida jucătoarelor italience, Elisabetta Cocciaretto (134) [Q] – Jasmine Paolini (96), care se va disputa mai târziu. 

Tabloul de Simplu – ITF Dubai

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.