Două jucătoare românce vor fi prezente în semifinalele turneului ITF W100+H (premii în valoare de 100.000 USD + ospitalitate) “Al Habtoor Tennis Challenge”, care se dispută la Dubai, pe hard, în aer liber (outdoor).

După ce, mai devreme, Gabriela Ruse, se calificase în această fază pe jumătatea superioară a tabloului, Sorana Cîrstea i-a urmat exemplul, pe cea inferioară.

Credit Foto: alhabtoortennis.com

Sorana a câştigat a treia partidă aici, a doua în faţa unui cap de serie, împotriva unei adversare cu rezultate bune după reluarea tenisului.

O partidă echilibrată, în care românca a câştigat datorită stăpânirii de sine – o atitudine pe care ar fi interesant să şi-o păstreze pe termen lung – şi care i-a permis ca în primul şi în al treilea set să domine în momentele importante. De asemenea, setul doi slab, pe care l-a făcut, nu a descumpănit-o ca în alte ocazii.
Spre sfârşitul meciului ea chiar şi-a admonestat echipa care o încuraja: “Sunteţi cam agitaţi!” Să fi apus vremurile în care îşi certa antrenorii că n-o susţin îndeajuns în timpul partidelor şi de-acum va fi concentrată doar pe joc? Nu ne rămâne decât să sperăm că aşa va fi.

Sorana revine în semifinale – indiferent de circuit şi categorie – prima dată după WTA International Tashkent (septembrie) 2019, turneu la care avea să joace finala.

Astăzi, în sferturile de finală:

Sorana Cîrstea (86 WTA) – Barbora Krejcikova (65) [6] 7-6(5), 1-6, 6-3

Partida a durat 2h28′.
Sorana a reuşit un break în jocul al doilea, pe care l-a apărat până în al 7-lea. În continuare s-a câştigat clar cu serviciul, iar în tie-break, jucătoarea noastră a mai fost încă o dată egalată – de la 5-3, la 5-5 – dar s-a concentrat la ultimele două puncte.
În schimb, nu a avut replică în setul al doilea, când şi-a pierdut de două ori serviciul şi nu a câştigat decât 3 puncte disparate, în cele 4 jocuri de retur.
Şi în setul decisiv, Sorana a luat un avans – datorită break-ului din jocul 2, la fel ca în primul set – acum pentru 3-0. Krejcikova a revenit şi a egalat, dar Cîrstea a ridicat iarăşi nivelul atunci când trebuia şi a câştigat ultimele trei jocuri,

Sorana acumulează 55 de puncte WTA pentru calificarea în semifinale, unde o va avea ca adversară pe Polona Hercog (Slovenia, 52, clasament maxim: 35 WTA / septembrie 2011, 29 de ani) [2], care a eliminat-o în sferturile de finală pe Arantxa Rus (Olanda, 73) [7]: 6-2, 6-4 în 1h18′.

Sorana are un palmares direct cu Polona 3-2, [1-1 pe hard], slovena câştigând însă ultimele două întâlniri:

Credit: itftennis.com

Vom reveni cu ordinea de joc de vineri şi cu avancronica semifinalelor

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.