Alexandra Dulgheru juca ultima dată în circuit la WTA International Istanbul (22-28 aprilie) 2019, unde se oprea în runda a doua a calificărilor.
Apoi şi-a întrerupt activitatea din cauza unei recidive a unei accidentări la genunchi. La izbucnirea pandemiei era pregătită 80% din punct de vedere fizic – un interviu acordat în iunie 2020 – să reintre în circuit, iar la sfârşitul anului trecut îşi anunţa revenirea pentru acest sezon.

Alexandra, după victoria de astăzi. Fotografie postată de jucătoare, cu mesajul:

Prima partidă după doi ani şi este o victorie! Sunt atât de bucuroasă că joc din nou la un turneu!

 

 


Totuşi, de-abia acum a reuşit să primească un wildcard la un turneu ITF W15 în Antalya, pentru că evident, ea nu mai are clasament, iar pe cel special [protejat]  – 160 WTA – doreşte să şi-l păstreze pentru turnee mai importante, pe care le va aborda după ce se va fi reacomodat la rigorile circuitului.

Conform regulamentului WTA are dreptul să-şi folosească clasamentul special [SE] la 12 turnee, deoarece a absentat mai mult de 52 de săptămâni.

 

Astfel că săptămâna aceasta a reintrat la turneul ITF W15 (premii în valoare de 15.000 USD), “MTA Open Series”, care se dispută pe zgură, la Antalya.

În primul tur  a eliminat-o pe jucătoarea maghiară Dorka Drahota Szabo (686, 19 ani): 6-4, 6-1 şi în optimile de finală o va întâlni pe Alexandra Vecic (Germania, 982, clasament maxim: 727 WTA / 2019, 19 ani). Deocamdată, jucătoarea noastră a acumulat 1 punct WTA.

Alexandra va împlini 32 de ani pe 30 mai, a ocupat cel mai bun loc al carierei: 26 WTA / 11 aprilie 2011. Are două titluri WTA în palmares – ambele de categoria Premier – la Varşovia 2009 şi 2010 (pe zgură) şi o finală la WTA International Kuala Lumpur (hard).
Cel mai bun rezultat la turneele majore este turul 3 (R32) pe care l-a atins în trei rânduri: la Roland Garros, Wimbledon şi US Open, toate în 2010.

Acum câteva zile, Alexandra anunţa pe reţelele de socializare că va urma şi cursurile Facultăţii de afaceri pentru sportivi, un program al Universităţii Harvard.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.