În urmă cu o săptămână, Anca Todoni – junioara noastră, care a împlinit 16 ani pe 10 octombrie – obţinea prima victorie pe un tablou principal [ştirea conţine şi enumerarea realizărilor ei din acest sezon] al senioarelor, la turneul ITF W15 Heraklion “17th Lyttos Beach ITF World Tour”. Atunci se oprea în optimile de finală, învinsă de o jucătoare clasată pe locul 616 WTA, în vârstă de 20 de ani.

Foto 1 şi 2: Anca după victoria de astăzi, la Heraklion

Astăzi, în aceeaşi locaţie, care găzduieşte al 3-lea turneu în săptămâni consecutive, jucătoarea noastră – care nu are încă clasament WTA, dar a beneficiat de invitaţii la seria de trei turnee – a repetat performanţa şi a obţinut o nouă victorie în primul tur (R32), acum la o jucătoare foarte experimentată: Ani Amiraghyan (Armenia, 27 de ani) [Q], clasată pe locul 1038 WTA, dar fostă 422 WTA / august 2013, care are în palmares un titlu ITF W15 la simplu – în 2012 -, 6 la dublu şi a jucat 42 de partide (palmares 24-18) pentru ţara ei, în “Billie Jean King Cup” [fostă Fed Cup].
Anca a câştigat cu 7-5, 6-1, după ce în primul set a avut un break în urmă, la 1-3 şi a câştigat ultimele jocuri de la 4-5.

Eleva antrenorului Paul Tetileanu acumulează deocamdată încă 1 punct WTA. Ea are nevoie de puncte la trei turnee diferite pentru a intra în clasamentul WTA.

Despre evenimentele de la începutul săptămânii din insula Creta am vorbit ceva mai devreme. În completare, putem adăuga că baza a fost inundată de un baraj care a cedat, dar cele trei terenuri pe care s-a jucat ieri, erau situate într-o zonă mai înaltă şi nu au fost afectate. Între timp, au fost refăcute şi alte terenuri, astfel că Anca a jucat pe zgură, care este plasată peste o suprafaţă sintetică.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.