Anca Alexia Todoni – care a împlinit 16 ani pe 10 octombrie  – junioara noastră, pe care am urmărit-o anul acesta, după reluarea tenisului, jucând finala Campionatelor Naţionale U16 (juniori mai mici de 16 ani), în săptămâna următoare pe cea a Campionatelor Naţionale U18, apoi câştigând trei turnee ITF juniori –  unul la Constanţa şi două la Oradea – a debutat în circuitul profesionist al senioarelor săptămâna trecută.

În foto 3, Anca şi Rebeka la începutul partidei

După cum scriam la vremea respectivă, chiar dacă atunci a pierdut în primul tur la ITF W15 Heraklion – unde a primit invitaţii pe tabloul principal la trei turnee în săptămâni consecutive – aveam speranţe că prima victorie în circuitul senioarelor nu va întârzia să vină.

Şi aceasta a venit ieri, chiar dacă la capătul unei partide incomplete.
Tot la Heraklion, în alt turneu ITF W15, disputat pe zgură, Anca Todoni a trecut de Rebeka Masarova (Spania, 717, clasament maxim: 284 WTA / 2017, 21 de ani). La scorul  de 4-1, 30-15 pentru jucătoarea noastră, ea a executat un cross scurt, Masarova s-a întins ca să intercepteze lovitura, a făcut o întindere la muşchii inghinali şi a abandonat.

Rebeka este născută în Elveţia, ţară pe care a reprezentat-o până în 2018. De atunci joacă sub culorile ţării mamei ei (tatăl este slovac). A fost campioană a junioarelor la Roland Garros 2016, dar a jucat şi o semifinală WTA, la International Gstaad 2016.

Desigur, acest deznodământ nu trebuie să umbrească momentul, important este că eleva antrenorului Paul Tetileanu a început să numere victorii în circuitul senioarelor.

Anca acumulează primul punct WTA pentru calificarea în optimile de finală, unde o va întâlni astăzi (joi) pe Elysia Bolton  (SUA, 616, clasament maxim: 579 WTA / noiembrie 2019, 20 de ani).

În optimile de finală s-au calificat şi alte trei jucătoare românce: Alexandra Cadanţu (267) [1] –  săptămâna trecută a câştigat titlul aici, primul din 2015 încoace – Ioana Roşca (378) [4] şi Andreea Roşca (548).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.