Mihaela Buzărnescu şi-a regăsit cadenţa rezultatelor bune, deocamdată în circuitul ITF.

După ce săptămâna trecută juca finala turneului ITF W80 Valencia, astăzi a cucerit titlul la turneul ITF W80+H (premii de 80.000 USD + ospitalitate, se acordă mai multe puncte decât la categoria W80), care s-a disputat pe hard, outdoor, în oraşul Le Neubourg din Normandia.

 

Mihaela, campioană la Le Neubourg
Foto 4, alături de antrenoarea Ioana Ivan

Acesta este primul titlu pe care jucătoarea care a împlinit 33 de ani pe 4 mai îl cucereşte – indiferent de circuit – după singurul din circuitul principal de la WTA 500 (Premier) San Jose (august) 2018, tot pe hard, outdoor.

În circuitul ITF a ajuns acum la 23 de titluri, primul la ITF 10k Piteşti 2004, câştigat la doar 16 ani şi o lună, după o finală cu Liana Balaci Ungur, ultimul la ITF W60+H (ospitalitate) Toyota 2017

În finala disputată astăzi la Neubourg a obţinut o victorie categorică în faţa unei jucătoare care săptămâna trecută câştiga titlul la ITF W80 Wiesbaden, după o finală cu Clara Burel (91) şi este clasată pe cel mai bun loc al carierei. 

Mihaela Buzărnescu (148 WTA) [3] – Anna Bondar (146) [4] 6-1, 6-3

Acum palmaresul a devenit 2-0, Mihaela o mai învingea pe jucătoarea maghiară în sferturile de finală ale WTA 125 Båstad, în luna iulie, pe zgură. După cum vedem în ştirea de la acea dată, Bondar a progresat de atunci cu aproape 100 de locuri.

Mihaela încheie acest turneu cu un plus de 130 de puncte brute – şi nete – care îi vor asigura mâine un progres până pe locul 125 (estimare neoficial).

Tabloul de Simplu – ITF W80+H Le Neubourg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.