Nimic nu anunţa deznodământul semifinalei de pe jumătatea superioară a tabloului probei de simplu masculin la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după primul set şi jumătate din al doilea.


Embed from Getty Images
Liderului ierarhiei ATP îi reuşea practic tot, iar adversarului său, aproape nimic. Neinspirat, Sascha îşi asuma riscuri inutile şi greşea enorm, iar Nole profita din plin.
Doar că brusc, fără ca în prealabil să observăm vreo redresare manifestă a jocului germanului sau vreun semn de slăbiciune din partea celui sârb, situaţia s-a inversat complet, de parcă era alt meci: un Zverev sclipitor, precis în execuţii şi un Djokovic ezitant şi debusolat. Totul, oglindit fidel pe tabela de scor:

Embed from Getty Images

Alexander Zverev (Germania, 5 ATP) [4] Novak Djokovic (Serbia, 1) [1] 1-6, 6-3, 6-1

Partida a durat 2h5′.
După ce Sascha a ratat o minge de break în primul joc, Nole s-a dezlănţuit: s-a desprins în jocul 4 şi a mai câştigat o dată la primire în al 6-lea.
În prima jumătate a setului doi s-a respectat aceeaşi tendinţă: minge de break ratată de Zverev în jocul 3 şi break Djokovic în al 5-lea, pentru 3-2.
Aici a fost punctul de cotitură al partidei: în următoarele trei jocuri – două dintre ele, de retur – Sascha nu a mai pierdut decât un punct şi apoi a închis setul la a doua oportunitate.
Jucătorul german şi-a continuat seria jocurilor câştigate şi în setul decisiv, ducând-o la 8, adică 4-0 pe tabelă (în game-ul al doilea a salvat 4 mingi de break). Nole a mai intervenit doar cu joc câştigat la serviciu, pentru că Sascha a încheiat partida cu al treilea break din set, acesta la 15.

Palmaresul direct a devenit acum 6-3 pentru Djokovic, iar Zverev a câştigat a 3-a partidă a carierei în faţa unui număr 1 ATP, după cele obţinute la Turneele Finale ATP din 2018 – tot la Novak Djokovic – şi 2019, la Rafael Nadal.

Alexander Zverev (clasament maxim: 3 ATP / noiembrie 2017, 24 de ani) s-a calificat în a 3-a finală a sezonului – pe primele două le câştiga la ATP 500 Acapulco (hard) şi ATP Masters 1000 Madrid – şi a 25-a carierei, palmares 15-9 [9-5 pe hard, 6-2 pe zgură, 0-2 pe iarbă]:

  • 1 de Grand Slam: 0-1
  • 1 la turneul Final ATP: 1-0
  • 8 Masters 1000: 44
  • 1 la Jocurile Olimpice
  • 6 ATP 500 Series: 33
  • 8 ATP 250 Series: 7-1

Finala pentru medalia de aur va fi:

Alexander Zverev (Germania, 5) [4] Karen Khachanov (Rusia [ROC], 25) [12] 

Palmares direct: 2-2

Credit Info: itftennis.com

Finala pentru medalia de bronz va fi:

Novak Djokovic (Serbia, 1) [1]Pablo Carreño Busta (Spania, 11) [6]

Palmares direct: 4-1

Ordinea de joc – 30.07 – JO Tokyo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.