Finala pentru medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo a fost una cu numeroase întorsături de situaţie, Marketa Vondrousova a avut un break înainte în fiecare din cele trei seturi, dar nu a reuşit să-l câştige decât pe al doilea.
Într-o partidă al cărei nivel tehnic a fost afectat de oboseală, poate de emoţie, comparativ cu ce arătaseră protagonistele în precedentele meciuri, Belinda Bencic s-a impus datorită plusului de hotărâre, dar şi a constanţei superioare, într-o dispută cu multe alternanţe. 

Belinda Bencic a câştigat pentru Elveţia a 5-a medalie, prima la simplu feminin şi a doua de aur la simplu (inclusiv masculin), după Marc Rosset, la Barcelona 1992.
Reprezentanta unei naţiuni care i-a dat pe Roger Federer – argint la simplu, Londra 2012 -, Martina Hingis – argint la dublu alături de Timea Bacsinszky la Rio de Janeiro 2016 sau Stan Wawrinka, aur la dublu, împreună cu Roger Federer la Beijing 2008, performanţa Belindei este una ieşită din comun.
Jucătoarea în vârstă de 24 de ani, împliniţi pe 10 martie, va aduce mâine şi a 6-a medalie Elveţiei, pentru că este calificată alături de Viktorija Golubic în finala pentru medalia de aur la dublu.

Embed from Getty Images

Marketa Vondrousova a câştigat pentru Cehia a 7-a medalie şi cea mai preţioasă la simplu, regretata Jana Novotna, la Atlanta 1996 şi Petra Kvitova, la Rio de Janeiro 2016, mai cuceriseră medalii de bronz.

 Embed from Getty Images

Belinda Bencic (Elveţia, 12 WTA) [9] – Marketa Vondrousova (Cehia, 42 WTA) 7-5, 2-6, 6-3

Partida a durat 2h28′.
Vondrousova a câştigat prima la retur în jocul doi, dar şi-a pierdut următoarele două jocuri de serviciu. A reuşit re-break-ul pentru 3-3, iar în jocul următor a ratat două mingi de break. Bencic a creat diferenţa finală în ultimul joc cu un break câştigat la 15.
Setul al doilea fost dominat de Vondrousova, care a câştigat la primire în jocurile 1 şi 5, fără să aibă de înfruntat vreo minge de break.
Desfăşurarea scorului în decisiv a fost după tiparul primului set, cu un break al Marketei în primul joc, urmat de două ale Belindei şi de încă unul al jucătoarei din Cehia, astfel că s-a restabilit egalitatea: 3-3.
La acel scor, Marketa a ratat o minge de break, iar Belinda a înclinat definitiv  balanţa în game-ul 8, cu un break câştigat la zero, iar în ultimul al partidei – la fel ca în precedentele două partide de astăzi – învinsa a încercat să revină: a ratat două mingi de re-break, la 40-15, a salvat una de meci, a irosit încă o şansă pentru 4-5, înainte ca Bencic să convertească a doua minge de meci.

Belinda Bencic (clasament maxim: 4 WTA / 17 februarie 2020) a cucerit aici primul titlu după WTA 500 Moscova 2019 – şi al 5-lea al carierei [4 pe hard, 1 pe iarbă]: 

  • 2 WTA 1000 (Premier 5): Toronto 2015 şi Dubai 2019 [aici putem afla mai multe date despre ea]
  • 1 Titlu Olimpic
  • 2 WTA 500 Premier

Elina Svitolina a cucerit medalia de bronz, după ce a revenit de mai multe ori în partidă

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.