Astăzi s-au disputat sferturile de finală ale probei de simplu feminin la Jocurile Olimpice.

În semifinale s-au calificat reprezentantele a 4 naţiuni: Ucraina, Elveţia, Kazahstan şi Cehia (în ordinea ierarhiei din clasamentul WTA). Doar cea a Ucrainei a mai participat la Jocurile Olimpice, Elina Svitolina, la 26 de ani, fiind de altfel şi cea mai vârstnică jucătoare calificată în semifinale, aşadar noua generaţie a fost mai dornică de performanţă olimpică.
Dacă în optimi Spania avea trei reprezentante şi în sferturi, două, ambele au părăsit astăzi turneul, iar din lotul puternic al Cehiei, a răzbătut a 4-a jucătoare în ordinea clasamentului.

Mai întâi, s-au jucat sferturile de pe jumătatea inferioară a tabloului:

Embed from Getty Images

Elina Svitolina (Ucraina, 6) [4] – Camila Giorgi (Italia, 61 WTA) 6-4, 6-4, după ce învingătoarea s-a distanţat în ambele seturi încă de la început, iar revenirile italiencei nu au fost suficiente.
Svitolina a ratat în manşa întâi, mingi de set la 5-1 şi 5-3, iar în al doilea Giorgi a recuperat doar unul din cele două break-uri, care îi aduseseră un avans de 4-1 jucătoarei din Ucraina.
Palmaresul direct a devenit 2-1 pentru Svitolina.

Aceasta este prima partidă câştigată de Elina aici în două seturi, pentru precedentele trei avusese nevoie de set decisiv.

Embed from Getty Images

A doua partidă nu s-a jucat până la capăt, pentru că Paula Badosa (Spania, 29) a abandonat după primul set – 3-6 – din cauza căldurii, lăsându-i Marketei Vondrousova (Cehia, 42) cale liberă în faza următoare.

Astfel, semifinala de pe jumătatea inferioară va fi:

Elina Svitolina (Ucraina, 6) [4]Marketa Vondrousova (Cehia, 42)

Palmares direct: 3-1 [2-0 pe hard]

Credit Info: itftennis.com

Elina Svitolina (26 de ani) participă pentru a doua oară la Jocurile Olimpice.
La Rio de Janeiro 2016, o elimina în optimi pe Serena Williams (1) şi pierdea în sferturi la Petra Kvitova (14).
Marketa Vondrousova (22 de ani) este prezentă pentru prima dată la Olimpiadă.

Embed from Getty Images

Pe jumătatea superioară a tabloului, Belinda Bencic (Elveţia, 12 WTA) [9] şi-a continuat şirul victoriilor şi după ce în optimi trecuse de campioana de la Roland Garros, astăzi a eliminat-o şi pe finalistă: 6-0, 3-6, 6-3 cu Anastasia Pavlyuchenkova (Rusia [ROC], 18) [13].
În primul set, jucătoarea din Elveţia nu a pierdut decât 7 din cele 33 de puncte jucate, iar în decisiv a început şi a terminat setul cu un break, dar între timp a salvat trei şanse de re-break.
Palmaresul direct a devenit acum 5-2 pentru Bencic.

Adversară îi va fi Elena Rybakina (Kazahstan, 20) [15], care a obţinut astăzi prima victorie a carierei la Garbiñe Muguruza (Spania, 9) [7]: 7-5, 6-1.
Jucătoarea din Kazahstan n-a avut de înfruntat nicio minge de break în manşa întâi şi după ce a ratat-o pe prima a ei în jocul 8, în ultimul game a condus cu 40-0 pe serviciul adversarei şi a convertit a doua minge de set.
În setul doi, Muguruza a ratat singura ei minge de break din meci la 1-1, apoi Rybakina a câştigat tot până la finalul partidei.

Astfel, semifinala de pe jumătatea superioară a tabloului va fi:

Belinda Bencic (Elveţia, 12 WTA) [9] Elena Rybakina (Kazahstan, 20) [15]

Palmares direct: 0-0

Belinda Bencic (24 de ani) şi Elena Rybakina (22 de ani) joacă pentru prima dată la turneul olimpic.

Semifinalele se vor disputa joi:

  • de la ora 9.00 AM: Bencic – Rybakina, în primul meci de pe arena centrală (vezi aici modificările decise, legate de ora la care încep sesiunile)
  • de la ora estimată 12.00: Svitolina – Vondrousova, în meciul trei de pe aceeaşi arenă

Ordinea de joc – 29.07 – JO Tokyo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.