Prima semifinală a probei de simplu masculin la Jocurile Olimpice de la Tokyo – cea de pe jumătatea inferioară a tabloului – s-a încheiat cu victoria lui Karen Khachanov.

Jucătorul rus în vârstă de 25 de ani, împliniţi pe 21 mai, şi-a regăsit la acest turneu şi, în special în semifinala de astăzi, forma care-i aducea titlul la ATP Masters 1000 Paris 2018 şi ulterior îl ducea pe cel mai bun loc al carierei: 8 ATP / 15 iulie 2019.
Astăzi, el a fost cel care a dominat, jocul lui fiind mult mai precis şi mai inspirat, în timp ce spaniolul a riscat prea mult, de aici şi numărul mare de erori neprovocate, 15.
Chiar dacă şi jucătorul rus a comis 9, el a fost ajutat masiv de serviciu, 10 aşi, nicio dublă greşeală, Carreño, 3/2.

Karen Khachanov (Rusia [ROC], 25) [12] – Pablo Carreño Busta (Spania, 11 ATP) [6] 6-3, 6-3 în 1h20′, după ce învingătorul a câştigat de trei ori la primire – de două ori în primul set – şi a anulat singura minge de break a adversarului, în jocul 5 al setului doi (următorul a fost cel câştigat la primire de Khachanov).

Karen Khachanov s-a calificat în prima finală după cea menţionată mai sus, ATP Masters Paris (noiembrie) 2018, a 5-a a carierei, primele 4, câştigate, toate jucate pe hard, aceasta va fi doar a doua outdoor, după ATP 250 Chengdu 2018. Cele trei înaintea Masters-ului de la Paris au fost de categoria ATP 250.

Ordinea de joc – 30.07 – JO Tokyo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.