În prima partidă a optimilor de finală încheiată până acum în proba de simplu feminin a Jocurilor Olimpice – pe terenurile exterioare partidele au fost întrerupte de ploaie – s-a consemnat un rezultat neaşteptat: Marketa Vondrousovacare în turul 2 trecea de  Mihaela Buzărnescu – a eliminat-o pe reprezentanta gazdelor, Naomi Osaka, câştigătoarea a 4 titluri de Grand Slam. 

Embed from Getty Images

Marketa Vondrousova (Cehia, 42 WTA) – Noami Osaka (Japonia, 2) [2] 6-1, 6-4

Partida a durat 1h28′.
În primul set, care a durat doar 28′, Osaka a câştigat doar un joc de serviciu, şi pe acela după ce a salvat două mingi de break, iar Vondrousova, trei, după ce a salvat singurele două şanse ale adversarei de a câştiga la primire, în jocul al doilea.
Osaka a început setul al doilea cu un break, dar Vondrousova a prins-o din urmă pentru 2-2 şi după ce a salvat două mingi de break la 3-3, a făcut break-ul hotărâtor în ultimul joc al partidei, convertind a treia oportunitate, la avantaje, după ce le ratase pe primele două de la 40-15 şi anulase două şanse de 5 egal ale adversarei.

Osaka a comis 32 de erori neprovocate, Vondrousova, doar 10, diferenţa între punctele câştigate la retur fiind, de asemenea, semnificativă, Marketa, 34, Naomi 15.

Cele două jucătoare nu se mai întâlniseră până acum.

Aceasta este a 3-a victorie a carierei pentru Marketa în faţa unei jucătoare din top 5 WTA, precedentele fiind tot în faţa unui număr 2 WTA, Simona Halep, în optimile WTA 1000 Indian Wells şi în turul 2 al WTA 1000 Roma, ambele în 2019 – şi a 4-a în faţa uneia din top 10.

În sferturile de finală, jucătoarea din Cehia o va întâlni pe învingătoarea din partida: Paula Badosa (Spania, 29) – Nadia Podoroska (Argentina, 38).

Iniţial, Osaka nu a trecut prin zona mixtă, evitând întâlnirea cu presa, de după meciuri, dar ulterior a revenit, când mulţi jurnalişti plecaseră.
A spus că nu a fost una din săptămânile ei reuşite, este mulţumită că nu a pierdut în turul doi, că nu ştie la ce turnee va participa în continuare şi apoi a părăsit zona mixtă plângând.

Ordinea de joc – 27.07 – Jocurile Olimpice 2021

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.