Echipa României prezentă pe tabloul feminin de dublu al turneului de tenis al Jocurilor Olimpice, formată din Monica Niculescu şi Raluca Olaru a rămas doar cu  victoria preţioasă din turul 1 (R32), după ce în optimile de finală a ratat câteva ocazii favorabile, mai ales în primul set: 

Ellen Perez (50 WTA la dublu) / Samantha Stosur (99) (Australia) – Monica Niculescu (58) / Raluca Olaru (40) 7-6(3), 7-5

Partida a durat 2h2′.
În manşa întâi, echipa noastră a condus cu 5-1 şi la 5-3 şi 40-15 a ratat primele două mingi de set, la retur. Jucătoarele românce au fost egalate, dar au mai reuşit un break, iar la 6-5, au ratat alte 5 mingi de set, primele 3 de la 40-0. În tie-break au fost egale cu adversarele lor doar până la 2-2.

În manşa a doua, Monica şi Raluca şi-au pierdut serviciul în jocul 7, dar au făcut imediat re-break şi la 5-4 şi 40 egal, când primeau, au fost la două puncte de a câştiga setul. Şi-au mai pierdut însă încă o dată serviciul în jocul 11, iar în ultimul nu au reuşit să salveze decât primele trei mingi de meci.

Monica  a participat pentru a doua oară la Jocurile Olimpice: în 2016 a trecut un tur în proba de simplu – victorie la Veronica Cepede Royg (210), înfrângere la Svetlana Kuznetsova (10) – şi a pierdut în primul tur la dublu – alături de Irina Begu – în faţa surorilor Chan, pe care împreună cu Raluca le-a eliminat la ediţia actuală.

Şi Raluca a jucat la Rio de Janeiro 2016, împreună cu Andreea Mitu. În primul tur au trecut de echipa maghiară Babos / Jani, iar în optimi au pierdut în faţa viitoarelor campioane olimpice, Makarova / Vesnina.

Mihaela Buzărnescu, singura reprezentantă a României pe tabloul de simplu, şi-a încheiat turneul

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.