Evident, după turneul de la Roland Garros, au avut loc permutări importante în ierarhia WTA, la fel ca după fiecare turneu de Grand Slam.

Clasamentul cu variaţiile de locuri şi în format PDF

Dar de data aceasta nu şi în top 10, care a rămas identic, faţă de acum două săptămâni.

Credit Foto: Jimmie48 Tennis Photography

Cât despre prezenţa jucătoarelor din România în proaspăta ierarhie, observăm că:

Simona Halep a rămas pe locul 3, avansul faţă de locul 4 – Aryna Sabalenka micşorându-se de la 325 de puncte la 135.
Jucătoarea noastră, care la Roland Garros 2019 acumula 430 de puncte (sferturi de finală) şi la Roland Garros 2020, 240 de puncte (optimi) a pierdut acum 190 de puncte în linia de clasament, urmând ca pe 11 octombrie (atunci când se încheia ediţia de anul trecut) să-i mai fie scăzute 240.
Ea va debuta săptămâna viitoare, în sezonul pe iarbă, la WTA 250 Bad Homburg.

Sorana Cîrstea a mai urcat 9 locuri, până pe 45 WTA, după ce a jucat la Roland Garros în optimile de finală, unde a fost învinsă de semifinalista Tamara Zidansek,  clasată astăzi pe cel mai bun loc al carierei, 47 WTA, după un progres de 38 de locuri.
Jucătoarea noastră a încheiat o excelentă serie pe zgură, cu un palmares victorii – înfrângeri 11-3, materializat în afara rezultatului menţionat mai sus, cu titlul de la WTA 250 Istanbul şi finala de la WTA Strasbourg, pierdută în faţa campioanei de la Roland Garros, Barbora Krejcikova, care este clasată astăzi pe cel mai bun loc al carierei, 15 WTA, după un progres de 18 locuri (şi poziţia 33 de dinaintea turneului de Grand Slam era cea mai bună a carierei).

Astfel, Sorana, care ocupa înaintea seriei pe zgură, adică a turneului de la Istanbul locul 67, a urcat 22 de locuri şi, mai mult, ocupă în clasamentul sezonului “Porsche Race Singles”, locul 23, fiind prima jucătoare din România, înaintea Simonei – locul 27.
Ea va debuta săptămâna aceasta în seria pe iarbă la WTA 500 Berlin.

Clasamentul sezonului, cu variaţiile de locuri şi în format PDF

Avem din nou 5 jucătoare în top 100 WTA – 61. Patricia Ţig (plus 2 locuri); 78. Irina Begu (minus 4 locuri) – după ce Ana Bogdan a progresat cu 11 locuri până pe 91 WTA, după ce a jucat în turul 3 (R32) la Roland Garros.

A 6-a jucătoare din România este Irina Bara, care a urcat pe cel mai bun loc al carierei, 114 WTA (maximul vechi: 115 WTA / 26 octombrie 2020), după ce s-a calificat pe tabloul principal al Roland Garros şi în săptămâna a doua a jucat în cea mai importantă  semifinală a carierei la WTA 125 Bol.

Victoria din primul tur la turneul de Grand Slam, i-a adus Mihaelei Buzărnescu un progres de 14 locuri, până pe 160 WTA.

În clasamentul WTA la dublu – unde am menţionat deja schimbarea de lider – sesizăm progresul substanţial al Irinei Begu, semifinalistă la Roland Garros, de pe locul 104, pe 63 WTA.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.