Alexandru şi David, în timpul partidelor câştigate ieri

Îi însoţisem pe foarte tinerii noştri jucători – Alexandru Coman (născut pe 15 ianuarie 2005) şi David Carteputredă (născut pe 12 februarie 2007) – la victoriile din turul 1 (R128) şi turul 2 (R64) al “Junior Orange Bowl“.

Joi nu s-a jucat deloc, din cauza ploii, aşa cum v-am anunţat pe grupul TeniSite.info.

Astfel că vineri ei au disputat mai întâi partidele din turul 3 (R32), pe care le-au câştigat: 

Băieţi U14

Alexandru Coman [4] – Dylan Charlap (SUA) [17] 7-6(1), 7-6(4)

Băieţi U12

David Carteputredă – Nicholas Patrick (SUA) [9] 6-2, 6-4

Ceva mai târziu, cei doi români au revenit pe teren pentru partidele din optimile de finală (R16), câştigându-le şi pe acestea:

Alexandru Coman [4] – Alexander Razeghi (SUA, 13 ani) [17] 6-3, 6-2

Alexandru îl va întâlni în sferturile de finală pe Nahuel Nicolas Eli (Argentina, 14) [5], numărul 1 al categoriei de vârstă în America de Sud, astfel că partida va fi una între liderii celor două continente, juniorul nostru fiind numărul 1 în Europa la U14.
Alex l-a învins pe Eli în singura partidă pe care au jucat-o: 6-3, 6-2 în ianuarie 2019, la importantul eveniment “Les Petits As”.

David Carteputredă – Hans Deng (Canada) 6-1, 6-1

David îl va întâlni în sferturile de finală pe Manas Dhamne (India), care este campion al Asiei, la U14, dar şi campion la Eddie Herr 2019 – categoria U12 – primul jucător din India care a realizat această performanţă – aşadar şi el – la fel ca Alex Coman – într-o serie activă de 10 victorii consecutive.

Programul din zilele următoare la Junior Orange Bowl va fi în continuare perturbat, căci duminică vremea va fi rea, astfel că astăzi, sâmbătă, se vor juca atât sferturile cât şi semifinalele, duminică va fi liber, iar luni se vor disputa finalele.

Cu cele 4 victorii de aici, Alexandru a ajuns la 10 victorii consecutive la categoria lui de vârstă, după cele 6 care i-au adus titlul la “Eddie Herr International Junior Championship”, în toate acestea el nepierzând decât un set (în sferturile “Eddie Herr”).

Rezultatul lui David este de asemenea remarcabil, el câştigând cele 4 partide în două seturi, în condiţiile în care adversarul eliminat în optimi este campionul naţional al Canadei (U12), iar cel din turul 3, un cap de serie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.