Cei doi jucători români care trecuseră de turul 1 (R128) la “Junior Orange Bowl“- Alexandru Coman (născut pe 15 ianuarie 2005) şi David Carteputredă (născut pe 12 februarie 2007) – au câştigat şi ieri în turul 2 (R64):

David, după victoria de ieri şi Alexandru în timpul partidei câştigate în turul 2

La Băieţi U14:

Alexandru Coman (26 în clasamentul Tennis Europe, locul 1 la U14) [4] – Adhithya Ganesan (SUA) 6-3, 6-4

Alexandru îl va întâlni în turul 3 (R32) – astăzi de la ora 20.30 – pe Dylan Charlap (SUA, 14 ani) [17]

La Băieţi U12:

David Carteputredă (297 TE, 12 ani) – Andrew Gordon (SUA, 12 ani) 6-0, 6-2

David îl va întâlni în turul 3 (R32) – astăzi de la ora 19.00 – pe Nicholas Patrick (SUA, 12 ani) [9], cel care în primul tur trecea de reprezentantul nostru, David Daraban.

Alexandru Coman ne-a oferit în ultima vreme prilejul să-i prezentăm pe larg cariera. Să mai precizăm doar că aceasta a fost a 8-a victorie consecutivă la categoria lui de vârstă, după cele 6 care i-au adus titlul la “Eddie Herr International Junior Championship”. În SUA venise în calitate de vicecampion la Masters-ul U14, care s-a disputat la începutul lunii octombrie la Reggio Calabria.
După Eddie Herr a jucat la Orange Bowl al juniorilor mari, fiind nevoit să schimbe suprafaţa, acel turneu disputându-se pe zgură, iar aici joacă din nou pe hard.
Începând cu luna mai, Alex are un palmares victorii – înfrângeri: 25-3 la ambele categorii de vârstă, în turneele internaţionale individuale.

David Carteputredă joacă aici pentru prima dată pe zgură verde (surpafaţa pe care se dispută turneul U12), situaţie care până acum nu i-a ridicat probleme deosebite, dacă analizăm scorurile cu care a câştigat: 3 seturi câştigate la zero şi unul la doi, în cele două partide de până acum.
A început tenisul înainte să împlinească 5 ani. Se antrenează la Viva Tenis Club din Galaţi sub îndrumarea antrenorului Florin Şipoş.

Dintre performanţele lui putem enumera:

  • de 5 ori campion naţional – la simplu şi dublu – şi a câştigat două selecţii naţionale
  • pe plan internaţional a câştigat 4 turnee Tennis Europe la simplu si 5 la dublu
  • de doi ani este component al lotului naţional U12 al României, care anul acesta a fost medaliat cu bronz la “Nations Challenge by Head”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.