Ieri la “Junior Orange Bowl“ s-au disputat din nou câte două meciuri, respectiv sferturile de finală şi semifinalele.

Alex şi David, în timpul partidelor de ieri

Alexandru Coman (născut pe 15 ianuarie 2005) le-a jucat pe ambele, căci în sferturile de finală ale turneului U14 (juniori mai mici de 14 ani) l-a învins categoric pe Nahuel Nicolas Eli (Argentina, 14) [5] 6-4, 6-1. Partida s-a disputat pe o vreme neprielnică tenisului, cu rafale de vânt de 40 km/h.

Aceasta a fost a doua victorie a lui Alex în faţa campionului Americii de Sud, a 11-a victorie consecutivă la categoria de vârstă U14, după cele 6 care i-au adus titlul la “Eddie Herr International Junior Championship” şi cele 5 de aici, în toate acestea el nepierzând decât un set (în sferturile “Eddie Herr”). Între cele două turnee a mai jucat două partide la Orange Bowl U16.

Seria victorioasă s-a încheiat, în semifinala – care a început la doar o oră după ce se încheiase precedenta partidă – în care Alex a fost învins de componentul echipei SUA, campioană mondială la Prostejov, în luna august, locul 4 în ierarhia juniorilor americani, Nishesh Basavareddy [2]: 6-2, 6-4, pentru jucătorul american.

Cum vântul pare că a alungat vremea rea, organizatorii au revenit asupra deciziei de a programa luni finalele, astfel că Alexandru Coman va juca astăzi – cu începere de la ora 17.00 – finala pentru locul 3 împotriva lui Rodrigo Pacheco Mendez (Mexic, 403 ITF), care la începutul lunii noiembrie câştiga turneul ITF Grad 5 de la Cancun.
Partida va fi o reeditare a finalei turneului “Dr Oetker Junior Trophy” (20-26 mai) Bucureşti 2019, unde Alex câştiga: 3-6, 7-5, 6-2.

*

Pentru David Carteputredă (născut pe 12 februarie 2007) efortul celor două meciuri de vineri a fost şi mai greu de trecut. Astfel, deşi a luptat cu înverşunare în sferturile de finală ale turneului U12 – unde l-a întâlnit pe câştigătorul de la Eddie Herr 2019 U12 şi campionul Asiei la U14, Manas Dhamne – a condus cu un set la zero şi a fost la două jocuri de victorie, a fost depăşit în tie-break-ul de meci de mai experimentatul lui adversar: 3-6, 7-5, [10-4] pentru jucătorul din India.
Astfel, el încheie un turneu în care a câştigat primele nouă seturi jucate, trei dintre ele la zero.

Un turneu foarte bun pentru David din toate punctele de vedere, nu numai al rezultatului: experienţa acumulată departe de casă, multe partide disputate, ultimele în condiţii de vreme vitrege, testarea propriilor limite în ce priveşte jocul, dar şi rezistenţa fizică. Dârzenia cu care a abordat acest turneu, probabil cel mai important pe plan mondial al categoriei – cu  384 de jucători la start, 256 în calificări şi 128 pe tabloul principal – este un motiv de optimism pentru viitorul carierei lui.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.