Karolina, la conferinţa de presă, la interviu şi în timpul partidei de ieri

Înainte ca turneul “Live Score Cup” de la Praga să înceapă şi ea să joace primul meci din februarie încoace, Karolina Plíšková a acordat un interviu în care a abordat printre altele două probleme, una care este în dezbatere de mai multă vreme – diferenţa dintre premiile financiare din ATP şi WTA, actualizată acum prin prisma posibilei fuziuni dintre cele două organizaţii – şi tenisul fără spectatori:

  • legat de prima, a precizat încă de la bun început că ea nu solicită premii egale, dar  consideră că bărbaţii care se vaită că aşa ceva s-ar putea întâmpla, acţionează într-un mod “super-slab”.
    Ea desfiinţează argumentul seturilor mai multe jucate, care oricum este valabil doar la turneele de Mare Şlem:

Înţeleg că joacă mai mult, dar sunt bărbaţi. Sunt mai puternici decât noi. Nu văd niciun motiv ca să ne comparăm unii cu alţii. N-am nevoie să primesc aceleaşi premii cu bărbaţii. Dar aceleaşi şanse de a juca pe terenul central sau ca partida mea să fie televizată, ar trebui asigurate în urma schimbărilor care se preconizează.

Legat de fuziune ea a spus că în orice caz ar fi benefică pentru WTA, dar ca să fie viabilă ar trebui să folosească şi ATP:

Nu ştiu exact ce se discută, dar dacă aş fi întrebată, aş fi pentru fuziune.

  • legat de tenisul fără spectatori, cu referire directă la US Open: 

Indiferent de condiţii, e mai bine să joci câteva meciuri, decât să nu jucăm deloc. Pentru că şi în vremuri normale, dacă eşti programat la o oră de vârf, e lume multă  şi atmosfera e fantastică. Dar dacă eşti programat în jurul prânzului, oricum nu prea e lume, deci n-ar fi ceva nou.

Apoi s-a referit la răspunsul lui Roger, care n-a agreat ideea unui turneu lipsit de spectatori:

Poate că Roger nu a trecut prin aşa ceva, dar noi fetele avem deseori tribune goale. Sigur că Roger gândeşte altfel, dar în ce mă priveşte, sunt categoric pentru a juca şi aşa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.