Organizatorii “Laver Cup” – evenimentul demonstrativ la care se întâlnesc echipele Europei şi cea a Restului Lumii – par decişi să nu mai rateze ediţia 2021, aşa cum s-a întâmplat cu cea de anul acesta.

Ei au început să anunţe confirmările pentru ediţia a 4-a, care este programată între 24 şi 26 septembrie, la Boston, urmând să fie găzduită de arena “TD Garden”, care are peste 17.000 de locuri şi a fost renovată ultima dată acum doi ani.

În echipa Europei, în afara lui Roger Federer – care desigur, va fi prezent, pentru că organizatoare este agenţia de management “Team 8”, unde jucătorul elveţian este acţionar – Dominic Thiem şi-a confirmat ieri participarea pe Twitter [tweet-ul, mai jos].

Dominic a participat şi la ediţia trecută a evenimentului.

Următoarele confirmări urmează să vină, iar căpitanii celor două echipe sunt aceiaşi ca la primele 3 ediţii: Björn Borg – Europa şi John McEnroe – Restul Lumii.

Credit Foto: lavercup.com

Legendarul jucător suedez a comentat despre prezenţa câştigătorului US Open şi vicecampionului de la Turneul Final ATP:

Dom a avut un sezon incredibil în pofida circumstanţelor fără precedent. Evoluează mereu la un nivel de top şi a fost minunat să-l vedem cucerind primul său titlu de Mare Şlem.
Cu el şi Roger confirmaţi cred că avem o bază solidă, dar desigur, trebuie să fim într-un vârf de formă, căci de la an la an echipa Restului Lumii devine mai puternică, iar marele meu prieten şi rival*, John McEnroe, va fi mai dornic ca niciodată să câştige pe teren propriu.

* Palmaresul direct dintre cei doi a rămas fixat la 7-7, iar în finalele de Grand Slam, 3-1 pentru McEnroe, care a câştigat Wimbledon 1981, US Open 1980 şi 1981, după ce Borg se impusese la Wimbledon 1980 [foto 3 şi 4 în galeria de mai sus, videoclipuri, la sfârşitul ştirii].

Primele trei ediţii au avut un succes de audienţă important, iar întâlnirile au fost câştigate de fiecare dată de echipa Europei: 2017, Praga, 2018 – Chicago, 2019, Geneva. În cazul în care măcar o parte dintre cei mai buni europeni vor participa, ei vor fi şi anul acesta favoriţi, dacă analizăm baza de selecţie a Restului Lumii, conform clasamentului ATP (top 10 al jucătorilor non-europeni).

Despre formatul evenimentului

Galerie videoclipuri (4)
Înregistrarea integrală a finalelor US Open 1981, 1980 şi Wimbledon 1980,
extras de la Wimbledon 1981LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.