Echipa Europei a câştigat şi a 4-a ediţie a Laver Cup, la fel ca pe precedentele trei, dar acum diferenţa a fost cea mai mare: Praga 2017: 15-9, Chicago 2018: 13-8, Geneva 2019: 13-11.

Deja se ridică voci în favoarea schimbării formatului, opinia majoritară fiind cea a unei întâlniri între echipele “Federer” şi “Nadal”, fără criteriul continental, pentru că decalajul dintre jucătorii europeni şi ceilalţi nu prea are şanse să se estompeze, pe termen scurt, în orice caz. Altfel, spectatorii, care au plătit biletele – şi nu au fost ieftine – vor rămâne ca acum, cu un spectacol incomplet.
Aceasta, în pofida optimisului exprimat atât de Roger Federer sau a căpitanului nejucător al învinşilor, John McEnroe. Acesta din urmă a citat memorabila frază a regretatului Vitas Gerulaitis – “Asta să vă fie învăţătură de minte: nimeni nu-l bate pe Gerulaitis de 17 ori la rând”, după ce întrerupea o serie negativă de 16 partide cu Jimmy Connors – parfrazându-l cu: “nimeni nu câştigă Laver Cup de cinci ori la rând, nimeni nu-l bate pe John McEnroe de cinci ori la rând” [videoclipuri, la sfârşitul ştirii].

Ediţia 2022 va fi găzduită de Londra, în arena O2, în perioada 23-25 septembrie.

Scorul final al Laver Cup 2021 a fost:

Credit Foto: @lavercup, @usopen

EUROPA – RESTUL LUMII 14-1

Duminică s-a jucat doar un singur meci “oficial”, pentru că europenii mai aveau nevoie de o singură victorie – în ziua a treia se acordă 3 puncte – pe care au şi obţinut-o (mai erau doar 12 puncte în joc):

Andrey Rublev / Alexander Zverev – Reilly Opelka / Denis Shapovalov 6-2, 6-7(4), [10-3]

Galerie videoclipuri (5)
Rezumatul partidei jucate ieri, discursurile lui Björn Borg şi John McEnroe la festivitatea de premiere, mesajul lui Federer şi McEnroe, la conferinţa de presă:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.