Echipa Europei, marea favorită a Laver Cup 2021, atât prin prisma locurilor din clasamentul ATP ale componenţilor, cât şi a tradiţiei – a câştigat primele trei ediţii -, o conduce după prima zi pe cea a Restului Lumii.

Europenii au câştigat cele trei meciuri de simplu – două dintre ele foarte greu – şi l-au pierdut pe cel de dublu [videoclipuri cu momentele importante ale partidelor, la sfârşitul ştirii].

Roger, venit în vizită la ediţia 2021,
îi felicită pe europeni, după rezultatul din prima zi

Credit Foto: lavercup.com, @atp

EUROPA – RESTUL LUMII 3-1

Embed from Getty Images

Casper Ruud – Reilly Opelka 6-3, 7-6(4) în 1h45′, după o partidă cu un singur break, cel al norvegianului din jocul 3 al partidei, el anulând şi cele trei şanse de a câştiga la retur ale americanului. 

Embed from Getty Images

Matteo Berrettini – Félix Auger-Aliassime 6-7(3), 7-5, [10-8], după ce jucătorul canadian a convertit a 7-a oportunitate pentru a câştiga primul set, iar în tie-break-ul de meci italianul fusese condus cu 7-5.
Partida a durat 2h52′ şi a fost cea mai lungă de până acum la această competiţie.

Embed from Getty Images

Andrey Rublev – Diego Schwartzman 4-6, 6-3, [11-9] în 1h50′, după ce jucătorul argentinian –  care venea după enorma contraperformanţă din întâlnirea de Davis Cup, în care fusese învins în două seturi de juniorul din Belarus, Daniil Ostapenkov (18 ani – 63 în clasamentul juniorilor), fără clasament ATP, fără niciun meci jucat nici măcar la nivel ITF, mai disputase doar o partidă în Cupa Davis – l-a condus pe Rublev în super-tie-break cu 6-2, apoi cu 8-5, fără să-şi procure însă nicio minge de meci.

Embed from Getty Images

Alexander Zverev / Matteo Berrettini – John Isner / Denis Shapovalov 6-4, 6-7(2), [1-10]

Astăzi în ziua a doua se vor acorda câte două puncte pentru victorie.
Sesiunea de zi va începe la ora 20.00, iar cea de seară, la 2.00 AM.
Căpitanii au anunţat titularii [foto alăturat].

 

 

 

Galerie videoclipuri (4)
LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.