În acelaşi interviu în care îl ameninţa pe Andrey Rublev cu o muştruluială zdravănă, Marat Safin s-a referit şi la Daniil Medvedev

S-a maturizat foarte mult. A devenit mult mai cuminte şi ştiu despre ce vorbesc. A învăţat să-şi stăpânească emoţiile. Thiem este austriac, pentru el totul este limpid, clar, aranjat pe rafturi (răzând). La Medvedev lucrurile nu stau aşa.
Îmi aduc aminte de ATP Cup, unde am avut discuţii animate, aproape tensionate.
Antrenorul lui [Gilles Cervara, n.n.] e un tip formidabil, se simte dorinţa amândurora de a progresa constant.

Marat Safin a fost căpitanul echipei Rusiei la ATP Cup 2020, unde aceasta s-a calificat în semifinale, întâlnire pierdută: 0-3, cu Serbia, viitoarea campioană.  Daniil a câştigat cele trei partide pe care le-a jucat în grupă, pe cea din sferturi  şi a fost învins de Novak Djokovic.

Safin şi Medvedev la ATP Cup
Credit Foto: atptour.com

Fostul lider ATP recunoaşte că la vremea lui nu a fost mereu un băiat cuminte:

Îmi cer scuze antrenorilor pe care i-am avut şi celor care au fost în preajma mea pentru că nu am fost mereu un om bun. Dar de-abia acum înţeleg asta, privind din alt unghi. Înţeleg ce puteam să fac mai bine. Măcar am învăţat din propriile greşeli.

Retras din cauza unei accidentări la genunchi, el spunea într-un interviu acordat în timpul competiţiei pe echipe:

În sportul ăsta, ori eşti în top 5, ori nu exişti. Dacă genunchiul nu mă supăra, mai puteam juca un an sau doi, dar e bine să te retragi înainte ca sportul să te părăsească pe tine. Începusem să pierd la jucători necunoscuţi.
Şi dacă nu mai poţi să-i baţi pe Federer, Nadal sau Djokovic, la ce bun să continui?

În pofida criticilor pe care le aduce sistematic, Safin apreciază actuala generaţie a tenisului rus şi relaţiile care există între cei trei jucători ruşi din top 20: Medvedev (4), Rublev (8) şi Khachanov (20):

Este o concurenţă sănătoasă, pentru că ies împreună la restaurant, sunt prieteni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.