Astăzi, la Turneul Final ATP, “Nitto ATP Finals“, în prima partidă a rundei a doua din Grupa “Tokyo 1970”:

Embed from Getty Images

Alexander Zverev (7 ATP) [6] – Diego Schwartzman (9) [8] 6-3, 4-6, 6-3

Partida a durat 2h11′.
Schwartzman a reuşit primul break al meciului – în jocul 2 – dar Zverev l-a recuperat imediat şi i-a mai adăugat unul în al 6-lea, iar în ultimul a salvat două mingi de re-break ale lui Diego, înainte de a câştiga setul. 
Sascha s-a desprins şi în setul al doilea la 3-1- break în jocul 2 – dar jucătorul argentinian mai avea ceva de spus. A jucat excelent în game-urile următoare, a câştigat de două ori la primire şi a egalat.
Decisivul a fost controlat de jucătorul german, datorită break-ului din jocul 5, pe care de data aceasta şi l-a apărat cu străşnicie, Schwartzman neavând nicio oportunitate de a câştiga la primire, iar reuşitele sale, deşi spectaculoase, au fost izolate.

Palmaresul direct este acum 3-2 în favoarea lui Zverev, care a obţinut a 27-a victorie a carierei în faţa unui jucător din top 10 ATP.

O nouă partidă de calitate, nu chiar ca cea de ieri după-masă, dar, oricum, încă un plus pentru acest Turneu Final, care ne-a oferit până acum un regal al tenisului.

Embed from Getty Images

Noile scenarii de calificare:

Dacă Djokovic îl învinge pe Medvedev în două seturi, se califică încă de astăzi în semifinale. Dacă îl învinge în trei seturi, toţi cei patru jucători mai au şanse de calificare înaintea ultimei runde.

Dacă Medvedev îl învinge pe Djokovic, câştigă grupa şi Schwartzman este eliminat.

*

În prima partidă din runda a doua a Grupei “Bob Bryan” la dublu:

Marcel Granollers (Spania, 11 ATP la dublu) / Horacio Zeballos (Argentina, 3) [4] – Mate Pavic (Croaţia, 4) / Bruno Soares (Brazilia, 6) [1] 7-6(4), 6-7(4), [10-8]

Granollers / Zeballos au acum două victorii şi s-au apropiat de semifinale – s-ar fi calificat deja dacă ar fi câştigat în două seturi – dar mai au şanse să obţină calificarea încă de astăzi, dacă Peers / Venus îi înving pe Melzer / Roger-Vasselin în meciul al doilea.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.