Daniil Medvedev a obţinut ieri a doua victorie la un Turneu Final ATP, după ce la prima participare, cea de anul trecut, pierduse toate cele trei partide: în două seturi cu Stefanos Tsitsipas (6) şi Alexandrer Zverev (7) şi în trei cu Rafael Nadal (1) – în runda a doua – după ce îl condusese pe liderul ATP de la acea vreme cu 5-1 în decisiv şi ratase o minge de meci.

Aceasta se întâmpla la capătul unui sezon pe care jucătorul rus îl încheiase în forţă: începând cu luna august se calificase în 6 finale – dintre care una de Grand Slam – şi cucerise 3 titluri, dintre care două Masters 1000.

Anul acesta, după un sezon mai şters, Daniil s-a activat spre final: a câştigat a 3-a finală consecutivă la un turneu Masters 1000, la Paris, astfel că victoria de ieri este a 7-a la rând pe care o obţine în circuit.

Să adăugăm statisticilor de ieri, că Medvedev a devenit al 7-lea jucător care l-a învins de cel puţin trei ori pe Djokovic, când acesta era lider ATP:

Sursă: @LucaBeck

El a devenit astfel primul jucător rus care se califică în semifinalele Turneului Final, de la Nikolay Davydenko în 2009 – când avea să devină campion (tabloul ediţiei), mai jucase finala din 2008 şi se calificase în semifinale în 2005 – şi al 4-lea din această ţară, primii doi: Yevgeny Kafelnikov 1997 (finală), 1999, 2001 şi Marat Safin, 2000 şi 2004.

După victorie, Daniil a spus printre altele:

Credit Foto: sina.cn

Ca să fiu sincer, sunt sigur că nu a avut o zi bună astăzi. Dar asta ni se întâmplă tuturor. De aceea spun mereu că “Big 3” sunt campionii, pentru că lor li se întâmplă mai rar decât celorlalţi.
Dar şi când au o zi nefastă, este greu să-i baţi, aşa că sunt foarte bucuros  de victorie. Mă simt bine acum şi sunt încrezător. Am servit bine şi am jucat precaut, de aceea am câştigat.

Nole a interpretat partida în aceeaşi notă:

Ei bine, sincer nu m-am simţit foarte bine, în special la sfârşitul primului set şi la începutul celui de-al doilea. Apoi m-am repliat şi mi-am mai revenit. Dar din nefericire în acele 15-20 de minute am pierdut 7 jocuri la rând. Am făcut câteva erori neprovocate, am scăzut nivelul jocului şi pe cel al implicării fizice, nu mi-am regăsit ritmul. Şi în faţa unui jucător ca Medvedev toate acestea sunt mai mult decât suficiente, ca să pierzi meciul.
Nu poţi să-ţi permiţi asemenea sincope atunci când întâlneşti pe unul dintre  cei mai buni jucători ai lumii.
A fost mai bun, nici nu se pune problema. Cred că aş fi putut şi ar fi trebuit să joc mai bine, dar este meritul lui că a fost tot timpul la un asemenea nivel.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.