Andrey Rublev a câştigat astăzi prima partidă la un Turneu Final ATP – “Nitto ATP Finals“ 2020, la cea dintâi participare.
Desigur, partida nu a avut miză, iar în prima parte a meciului, adversarul său, calificat deja în semifinale de pe primul loc, nici nu s-a omorât cu firea, dar jucătorul rus a făcut faţă cu brio şi în setul doi, când Dominic Thiem a ridicat nivelul, într-o răbufnire de orgoliu.

Oricum, un deznodământ potrivit al ultimului meci din 2020, pentru Andrey, la capătul unui sezon excepţional.

Embed from Getty Images

În prima partidă din runda a 3-a a Grupei “Londra 2020”:

Andrey Rublev (8 ATP) [7] – Dominic Thiem (3) [3] 6-2, 7-5

Partida a durat 1h14′.
Rublev a câştigat primele două jocuri din meci în care a primit şi s-a desprins astfel la 4-0. A mai reuşit un break şi în jocul 3 al celui de-al doilea set, iar răbufnirea jucătorului austriac a venit în jocul 8, când a egalat la 4, după ce a convertit singura minge de break pe care a avut-o în meci.
Dar în game-ul 11, Andrey a mai câştigat o dată la primire, după ce ratase 3 mingi de break.

Embed from Getty Images

Palmaresul îi este acum favorabil lui Rublev 3-2, care a câştigat ultimele trei partide, primele două în sferturile de finală ale turneelor ATP 500 Series Viena 2020 şi Hamburg 2019.

Aceasta a fost a 9-a victorie a lui Andrey în faţa unui jucător din top 10 ATP, a 4-a în faţa unuia din top 5.

*

Situaţie similară şi în primul meci al rundei a 3-a din Grupa “Mike Bryan” la dublu, unde echipa deja eliminată a învins-o pe cea calificată de pe primul loc în semifinale, dar aici după un meci mult mai animat [videoclip cu un punct fabulos, câştigat de Kubot / Melo, la sfârşitul ştirii]:

Lukasz Kubot (Polonia, 7 ATP la dublu) / Marcelo Melo (Brazilia, 7) [8] – Wesley Koolhof (Olanda, 13 ATP) / Nikola Mektic (Croaţia, 14) [5] 6-4, 6-7(2), [10-8]

Kubot are astfel cel puţin câte o victorie în cele 7 ediţii ale Turneului Final la care a participat şi Melo, una la fiecare dintre cele 8 participări.

Din sezonul viitor echipa Kubot / Melo se desparte [videoclip emoţionant după ultimul punct pe care l-au jucat împreună, mai jos].

Lukasz şi Marcelo, la sfârşitul partidei astăzi
Credit Foto: @espntennis

Ei joacă împreună – constant – din 2017 şi au câştigat, printre alte turnee, Wimbledon 2017, Masters 1000 Miami, Madrid, Paris 2017 şi Shanghai 2018.

Se destramă echipa Horia Tecău / Jean-Julien Rojer

Galerie videoclipuri (3)
Mingea de meci a partidei de simplu şi două puncte din cea de dublu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.