Daniil Medvedev a încheiat la fel ca anul trecut sezonul în forţă, iar dacă în 2019 începea sprintul final mai devreme şi la Turneul Final rămânea fără resurse fizice – era şi prima lui participare – anul acesta l-a început mai târziu, altul a fost şi calendarul, şi a inclus astfel în seria reuşitelor şi a 5-a competiţie ca importanţă, după turneele de Grand Slam, “Nitto ATP Finals“.

Embed from Getty Images

Videoclipuri, la sfrşitul ştirii

În finala disputată astăzi, el a câştigat a 10-a partidă consecutivă în circuit, cele 5 de aici fiind precedate de titlul de la ATP Masters 1000 Paris.

O partidă pe care a început-o cu un set pierdut, dar pe care a echilibrat-o treptat, pentru ca în final să o domine. Adversarul lui s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor, chiar şi atunci când era evident că nu mai avea putere să se bată de la egal la egal cu jucătorul rus.

Embed from Getty Images

 

Daniil Medvedev (4 ATP) [4] – Dominic Thiem (3) [3] 4-6, 7-6(2), 6-4

Partida a durat 2h43′.
În jocul 2 al partidei, Medvedev a ratat două mingi de break, într-un joc decis după patru egalităţi, iar Thiem mai eficient a convertit în jocul 6 singura oportunitate de a câştiga cu returul pe care a avut-o în set, după o dublă greşeală a lui Daniil. Fără alte evenimente deosebite până la final, poate doar ultimul punct câştigat de jucătorul austriac, care şi-a adjudecat setul cu ajutorul fileului, situaţie care i-a făcut pe cei doi să-şi zâmbească pe drumul spre bănci.
În setul doi situaţia s-a inversat oarecum, căci Dominic a avut mai multe şanse de break – trei: două în jocul 5, una în al 7-lea -, iar Daniil, doar una (niciuna dintre ele, convertită), dar deznodământul a fost altul. Tie-break-ul i-a revenit jucătorului rus, care de la 0-2 a revenit cu o serie de şapte puncte câştigătoare.
În setul decisiv, rezervele fizice ale lui Dominic Thiem s-au redus simţitor şi Daniil Medvedev a dominat: după ce a ratat trei mingi de break în jocul 3, a mai ratat două în al 5-lea, înainte de a reuşi unicul break din manşă. Şi l-a apărat până la sfârşitul partidei. Jucătorul austriac, deşi nu a avut nicio oportunitate de a egala, a făcut tot posibilul pe teren, dar nu a fost suficient.

Daniil Medvedev a câştigat al 9-lea şi cel mai important titlu al carierei, toate pe hard, 5 indoor (din tot atâtea finale disputate în sală):

El acumulează cele 1500 de puncte cuvenite campionului neînvins în grupe şi premiul financiar în valoare de 1.564.000 USD.
Dominic Thiem rămâne cu 800 de puncte şi un premiu financiar în valoare de 861.000 USD.

Vom reveni cu alte amănunte

Turneele Săptămânii (rezultate complete)
Click pe butonul corespunzător și selectați tabloul pe care vreți să-l vizualizați
@ Paris
27 sep - 11 oct 2020
"Roland Garros"
Grand Slam - zgură, aer liber
€ 18.209.040
Cronicile turneului
@ Strasbourg
20 - 26 sep 2020
"Internationaux de Strasbourg"
WTA International - zgură, aer liber
202.250 USD
Cronicile turneului

@ Hamburg
21 - 27 sep 2020
"Hamburg European Open"
ATP 500 Series - zgură, aer liber
1.062.520 € / 1.203.960 €
Cronicile turneului

Galerie videoclipuri (2)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.