Cei doi protagonişti care şi-au disputat aseară locul doi în Grupa “Londra 2020”, la Turneul Final ATP, “Nitto ATP Finals“, au spus printre altele la conferinţele de presă:

Credit Foto: sina.cn

Rafael Nadal

Ai întotdeauna un sentiment plăcut atunci când joci bine împotriva celor mai buni jucători din lume. Ştii de la început că vei fi angrenat într-o luptă aspră. Aşa a fost cazul şi astă seară. Sunt foarte bucuros că am găsit calea spre victorie.

A fost o partidă importantă pentru mine. Am avut nevoie s-o câştig şi am reuşit. Am jucat la un nivel excelent timp de aproape două seturi.

Îl voi întâlni acum pe jucătorul care a fost probabil cel mai bun în ultimele două săptămâni. Este o provocare formidabilă, pentru care sper să fiu pregătit.

Stefanos Tsitsipas

Sincer, nici nu ştiu ce am încercat să fac. Am vrut să fiu mult prea agresiv. I-am dat puncte pe gratis, fără ca el să mă preseze prea tare.

Ar fi trebuit să am o abordare mai inteligentă, să am mai multă răbdare. Serviciul meu nu a fost prezent atunci când am avut nevoie de el. Nu am fost în totalitate acolo. Nu am jucat în timp real. Sunt destul de dezamăgit din cauza asta. Dar aşa e viaţa.

Apoi a acuzat lipsa publicului:

De-abia acum realizez cât de important este publicul atunci când e vorba să-ţi ridice adrenalina. Îţi dă un scop suplimentar, îţi conferă anvergură. Sunt sigur că şi ceilalţi jucători o să vă spună acelaşi lucru.

Sunt câteva aspecte pozitive cu care rămân. Voi încerca să le păstrez şi să le uit pe cele negative, căci cine are nevoie de ele în timpurile acestea? Voi încerca să ajung la capătul tunelului şi să văd partea luminoasă în viitorul apropiat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.