Daniil Medvedev a încheiat Grupa Roşie la Turneul Final ATP – “Nitto ATP Finalscu trei victorii şi s-a calificat astfel pentru a doua oară la rând – în 2020 câştiga titlul, tot neînvins în grupă, astfel că acum este în cursul unei serii de 8 partide câştigate –  la a 3-a participare (în 2019 nu trecea de grupe).

Ultima partidă a Grupei, una fără miză pentru că se cunoşteau jucătorii calificaţi în semifinale şi ordinea primelor două locuri [clasamentele celor două grupe, la sfârşitul ştirii], a oferit un spectacol total, neobişnuit pentru un “dead rubber”:

Credit Foto: Corinne Dubreuil & @atp

Daniil Medvedev (2 ATP) [2] – Jannik Sinner (11 ATP) [9, Alt] 6-0, 6-7(5), 7-6(8)

Partida a durat 2h29′.
După un prim set dominat categoric de jucătorul rus – 25 din cele 35 de puncte câştigate – în al doilea, Sinner a egalat la 3, după ce condusese cu 3-1, iar în tie-break şi-a păstrat cumpătul atunci când adversarul său a fost la două puncte de victorie, la 5-5.
O derulare asemănătoare a scorului în decisiv, Sinner a fost egalat la 4, după ce condusese cu 4-2. Acum tie-break-ul a fost mult mai dramatic: Jannik a ratat prima minge de meci la 6-5, Daniil, pe prima a lui la 7-6. Italianul a mai ratat o şansă de a câştiga partida la 8-7 (ambele pe serviciul adversarului), iar Medvedev a convertit-o pe a doua a sa [videoclipuri cu tie-break-ul setului decisiv şi rezumatul zilei de joi, la sfârşitul ştirii].

Daniil, după meci:

Totul s-a întâmplat din pricina primului set. L-am câştigat destul de uşor şi mi-am zis: ok, să continui la fel. Al doilea a durat în jur de o oră, pentru că Jannik a ridicat foarte mult nivelul. Apoi mi-am zis: doar n-o să renunţ la setul 3. Îmi place să câştig, nu să pierd.
Unii au zis că era bine să mă retrag înaintea partidei, pentru că tot primul aş fi rămas în grupă. Dar am contribuit la spectacol, am stat două ore şi jumătate pe teren. Spectatorii care plătiseră bilete s-au bucurat. Cred că mi-am făcut treaba aşa cum trebuie.

Adversarul lui Daniil Medvedev din semifinale – acestea se vor disputa sâmbătă – va fi decis astăzi (vineri) – când se dispută ultimele partide din Grupei Verde – în primul meci al probei de simplu, care va începe cel mai devreme la ora 15.00:

Andrey Rublev (5) [5]Casper Ruud (8) [8]

Palmares direct: 4-0

Credit Info: itftennis. com

Semifinala ATP Masters 1000 Monte Carlo

A doua partidă va începe cel mai devreme la ora 22.00 şi va fi una fără miză, urmând să se dispute între jucătorii care se vor clasa pe locurile 1 şi 4 în grupă:

Novak Djokovic (1) [1]Cameron Norrie (12 ATP) [10, Alt]

Palmares direct: 0-0

Ordinea de joc – 19.11 – Turneul Final ATP 2021

Turneele Săptămânii (rezultate complete)
Click pe butonul corespunzător și selectați tabloul pe care vreți să-l vizualizați
@ Guadalajara
10 - 17 nov 2021
SimpluDublu
"Akron WTA Finals Guadalajara"
WTA Finals - hard, sală
$5.000.000
Cronicile turneului

@ Montevideo
15 - 21 nov 2021
"Montevideo Open"
WTA 125 - zgură, aer liber
115.000 USD

@ Torino
14 - 21 nov 2021
SimpluDublu
"Nitto ATP Finals"
ATP Finals - hard, sală
$7.250.000
Cronicile turneului

Galerie videoclipuri (2)
Tie-break-ul setului decisiv şi rezumatul zilei de joi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.