A doua partidă din prima rundă a Grupei Roşii la Turneul Final ATP – “Nitto ATP Finals” nu s-a jucat până la sfârşit:

Alexander Zverev (3 ATP) [3] – Matteo Berrettini (7) [6] 7-6(7), 1-0, scor la care jucătorul italian a abandonat atunci când trecuse 1h41′ de la începutul partidei. Motivul a fost o accidentare la muşchiul oblic stâng al abdomenului. După ce a solicitat un time-out medical, a mai jucat un punct, după care s-a îndreptat, în lacrimi, pentru salutul de sfârşit, la fileu.

Embed from Getty Images

Videoclip, cu rezmatul partidei, la sfârşitul ştirii

Deznădejdea lui Berrettini este uşor de înţeles – accidentare la acest atât de important turneu, care se dispută în ţara lui – dar şi pentru că la 6-5 ratase două mingi de set la retur, iar în tie-break – după ce condusese cu 5-3 – să le salveze pe primele două ale lui Zverev, la 5-6 şi 6-7.

Credit Foto: @atp

Matteo, la conferinţa de presă [videoclip, la sfârşitul ştirii]:

Atmosfera a fost una incredibilă, n-am mai întâlnit aşa ceva în toată cariera. De aceea mă simt şi atât de rău acum. Mă omoară faptul că nu am putut încheia partida. Greu de trecut peste aşa ceva. Am vrut doar să mă bucur de fiecare moment. Ce putea să se întâmple mai rău, s-a întâmplat.

Matteo va face astăzi investigaţii medicale şi apoi va lua o decizie în legătură cu participarea sa în continuare la turneu. El a mai fost accidentat în zona respectivă, nu ştie dacă este vorba de o recidivă, dar subliniază că şi factorul psihic e important, respectiv frica de a servi, el amintindu-şi ce probleme a avut data trecută la revenire.

Alexander Zverev are acum un palmares direct 4-1 cu jucătorul italian, a obţinut a 36-a victorie a carierei în faţa unui jucător din top 10 ATP, a 9-a din acest sezon şi îl va întâlni marţi în runda a doua pe Daniil Medvedev, învingătorul din cealaltă partidă a grupei. 

În celălalt meci al Grupei Verzi la dublu:

Marcel Granollers (Spania, 6) / Horacio Zeballos (Argentina, 5) – Ivan Dodig (Croaţia, 13) / Filip Polasek (Slovacia, 8) 4-6, 7-6(10), [10-6] în 2h3′, după ce învingătorii au salvat trei mingi de meci în setul al doilea, două la 5-6 – aflaţi la retur – şi încă una în tie-break, la 8-9.

Astfel,  învinşii din această partidă vor fi următorii adversari ai echipei Kevin Krawietz (14) / Horia Tecău (19) [8].

Ordinea de joc – 15.11 – Turneul Final ATP 2021

Galerie videoclipuri (3)
Momentul accidentării. Conferinţa de presă a lui Matteo şi rezumatul zileiLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.