În primul meci al rundei a doua din Grupa Roşie la Turneul Final ATP – “Nitto ATP Finals”, Daniil Medvedevdeţinătorul titlului – a obţinut a doua victorie la actuala ediţie, după ce l-a învins pentru a 5-a oară la rând pe Alexander Zverev şi a înclinat balanţa palmaresului direct în favoarea sa: 6-5.
Ultima dată când jucătorul german câştiga în faţa celui rus era tot la acest turneu în grupele ediţiei 2019.

Meciul de astăzi nu a fost unul spectaculos, în pofida scorului strâns, ambii au fost precauţi, în spatele serviciului şi rare au fost punctele animate:

Embed from Getty Images

Credit Foto copertă: @nittoatpfinals

Daniil Medvedev (2 ATP) [2] – Alexander Zverev (3) [3] 6-3, 6-7(3), 7-6(6)

Partida a durat 2h35′.
Daniil a salvat două mingi de break în primul joc al partidei – Zverev câştigase tragerea la sorţi şi alesese să primească – în al doilea a convertit singura lui minge de break din set, iar în al treilea a mai salvat una. De la 3-0, nu au mai fost evenimente în acest prim set, ambii câştigându-şi serviciile fără să se mai ajungă la avantaje.
În primul joc din setul 2 – când a avut de înfruntat o minge de break – Sascha a ieşit din încurcătură cu 4 aşi (doar unul în primul set), Daniil a mai ratat una în al 7-lea, iar Sascha nu a câştigat decât 4 puncte la retur până la tie-break. Doar că acolo datele problemei s-au modificat şi totul a început de la un punct pierdut de Medvedev în urma unei greşeli de picior: 2-1 pentru Zverev.

Jucătorul german şi-a consolidat avantajul cu încă doi aşi, cel rus s-a enervat, a ironizat arbitrul de linie [foto], apoi publicul şi în aceste condiţii nu a mai avut cum să aibă o replică bună.

 

În setul decisiv, nu s-a întâmplat nimic deosebit până la 5-5, scor la care, după multă vreme, Sascha a avut o minge de break, dar şi Daniil a rezolvat problema cu o serie de servicii bune.
În tie-break, Zverev a condus cu 4-2, dar Medvedev a câştigat următoarele 4 puncte, pe ultimul după un serviciu extrem de moale al adversarului, care a vrut să evite cu orice preţ o dublă greşeală. Daniil a ratat primele două mingi de meci, dar pe a treia a convertit-o la retur.
Medvedev a câştigat 112 din punctele disputate – 78 la serviciu şi 34 la primire – iar Zverev, 104 (75 / 29). 

Daniil a obţinut a 25-a victorie a carierei în faţa unui jucător din top 10 – a 9-a de anul acesta – a 10-a în faţa unuia din top 5, a 3-a din acest sezon [Credit Info: @wikipedia.org]

 

 

Credit Info tabel: wikipedia.org

În a doua partidă a grupei, de la ora 22.00, Hubert Hurkacz (9) [7], îl va întâlni pe Jannik Sinner (11) [Alt].
Deşi Matteo Berrettini (7) [6] se antrenase astăzi şi încă destul de intens [foto 1 şi 2], acum câteva minute a venit anunţul retragerii sale din turneu [foto 3], motivul fiind desigur accidentarea suferită în meciul precedent:

 Credit Foto: @supertennistv

În primul meci al rundei a doua din Grupa Verde la dublu:

Marcel Granollers (Spania, 6 ATP la dublu) / Horacio Zeballos (Argentina, 5) [4] – Nikola Mektic (2) / Mate Pavic (1) (ambii Croaţia) [1] 6-4, 7-6(4) în 1h40′, după ce învingătorii au salvat în manşa secundă, două mingi de set la 4-5 şi serviciul.

Granollers / Zeballos au acum două victorii, Mektic / Pavic, una, iar a doua partidă a rundei a doua, între echipe fără nicio victorie până acum, va începe cel mai devreme la ora 19.30:

Kevin Krawietz (14 ATP la dublu) / Horia Tecău (19) [8]Ivan Dodig (Croaţia, 13) / Filip Polasek (Slovacia, 8) [6]

Ordinea de joc – 16.11 – ATP Finals 2021

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.