Novak Djokovic a început ediţia de anul acesta a Turneului Final ATP – “Nitto ATP Finals” cu o victorie, pentru a 13-a oară când câştigă în prima rundă, la a 14-a participare. Este al doilea la acest capitol, după Roger Federer cu 17 participări – rezultatele de până acum ale jucătorului sârb  în ştirea noastră de azi dimineaţă.

Doar la prima participare, cea de la Shanghai 2007 [foto], Nole a pierdut în prima rundă.

 

 

El a câştigat astăzi a 39-a partidă la Turneul Final, fiind acum egalul lui Ivan Lendl. Înaintea lor se clasează tot Roger Federer cu 59 de victorii şi în urma lor: Boris Becker – 36, Pete Sampras – 35, Andre Agassi, Ilie Năstase – 22, Rafael Nadal – 20, John McEnroe – 19.

Astăzi, în Grupa Verde, Novak a avut mai mult de muncă în primul set cu cel dintâi jucător norvegian, care este prezent la Turneul Final:

Novak Djokovic (1 ATP) [1] – Casper Ruud (8) [8] 7-6(4), 6-2

Partida a durat 1h30′.
Nole şi-a pierdut serviciul în primul joc al partidei, la unica oportunitate de break a lui Ruud din meci, dar doar după ce sârbul căzuse în timpul punctului, scăpase racheta, dar a reuşit să continue punctul:

Sârbul a recuperat break-ul în al 6-lea joc, la 5-4 a ratat primele două mingi de set – la retur – nu şi pe a 3-a, în tie-break.
Setul al doilea a curs într-o singură direcţie, Djokovic nepierzând decât 3 puncte în cele 4 jocuri de serviciu, până la un total de 12 în partidă.
Cu un procentaj de 74% de puncte jucate cu primul serviciu, adică 39, liderul ATP a câştigat 35 dintre ele (90%) şi a servit 11 aşi, Ruud, 10. Palmaresul direct a devenit acum 2-0, iar Djokovic a obţinut a 228-a victorie a carierei în faţa unui jucător din top 10 ATP.    

Defensiva impresionată a lui Nole:

Embed from Getty Images

Tot astăzi, lui Novak Djokovic i-a fost înmânat pentru a 7-a oară – record absolut – trofeul cuvenit locului 1 la sfârşitul sezonului. În galeria foto, alături de Andrea Gaudenzi, de care l-au separat atâtea în ultima vreme:

Avancronica celeilalte partide de simplu, care se va juca astăzi.

Ordinea de joc – 15.11 – Turneul Final ATP 2021

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.