Într-un interviu pe care l-a acordat la Belgrad – unde se pregăteşte pentru ATP 500 Series Viena – Novak Djokovic a spus printre altele:

Nu sunt sigur când voi ajunge, din cauza planificării, a preparativelor, a restricţiilor. Sperăm că situaţia se va îmbunătăţi şi va fi scurtată perioada de carantinare. Oricum, turneul este în programul meu. Legat de ATP Cup, trebuie să mă consult cu echipa mea.

Regret că nu am reuşit să câştig niciunul dintre ele, pentru că am fost în formă. În finala de la Paris am avut un rival foarte bun şi nu am reuşit să mă ridic la nivelul lui. La US Open s-a întâmplat acel eveniment nefericit. Dar am câştigat restul turneelor la care am participat [în afara Australian Open: ATP Cup cu echipa Serbiei, 500 Series Dubai, Masters 1000 “Western & Southern Open” şi Roma, n.n.].

Dacă nu punem la socoteală descalificarea, anul acesta am pierdut doar în faţa lui Nadal la Paris. În consecinţă, cred că am jucat cel mai bun tenis al carierei mele. Acest sezon este comparabil cu seriile din 2011 şi 2015 [Seriile de partide câştigate de Novak Djokovic de-a lungul carierei, n.n.].

A reiterat apoi ce ştiam deja, că are în plan să joace 500 Series Viena şi Turneul Final ATP.

  • legat de obiectivele sale:

Poate că unii au probleme că ambiţiile mele sunt mari şi că le exprim în public. Dar am fost educat să fiu sincer, clar şi deschis. Obiectivul meu este să fiu numărul 1 în clasamentul ATP pentru cea mai lungă perioadă din istorie şi lucrez în acest sens.

Ţinând cont de reţinerea cu care a fost întâmpinată ideea, în special în SUA, înţelege că există opinii diverse legate de aceasta.

A adăugat că nu este o idee nouă, ci una care este vehiculată în ultimii 20 de ani, că este menită să apere interesele jucătorilor şi jucătoarelor şi că acum acest deziderat nu este asigurat pe deplin.

A continuat:

Tenisul este în epoca de aur şi generaţia de aur a muncit ca acest sport să devină atât de popular. Dar eu cred în continuare că atenţia este prea mult concentrată pe vârful ierarhiei şi astfel se creează o imagine distorsionată asupra realităţii, căci doar 100 de jucători pot trăi din tenis. La ei m-am gândit atunci când am iniţiat acest proiect.

În continuare Djokovic a precizat că înainte de a fonda organizaţia a vorbit cu Rafael Nadal şi Roger Federer şi că ei nu au aprobat iniţiativa, dar că i-ar face plăcere să i se alăture.

Dar chiar şi fără ei vom construi această organizaţie, pe care o merită toţi jucătorii.

  • legat de pandemie el consideră că este o problemă cu care se confruntă întreaga umanitate şi că oamenii sunt afectaţi în primul rând de nesiguranţa care s-a instaurat.

A făcut referire la regulile sanitare impuse jucătorilor şi care au creat uneori confuzie, căci unii jucători au fost testaţi pozitiv şi imediat negativ şi a citat în acest sens cazul lui Damir Dzumhur.

A reluat din nou ideea renunţării la arbitrii de linie, precizând că încă de când a apărut tehnologia care permite înlocuirea lor, a militat pentru aceasta, chiar dacă acum este acuzat că o face doar pentru ce i s-a întâmplat lui.
A completat că arbitrilor de linie care vor să rămână lângă acest sport, li se pot găsi locuri în organizaţie.

În încheiere, a dat asigurări că se va ocupa ca să aducă turnee în Serbia.

Surse: zurnal.rs & L’Équipe

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.