Ieri, jurnalistul Simon Briggs anunţase pe Twitter că Novak Djokovic şi Vasek Pospisil, care demisionaseră la sfârşitul lunii august din Consiliul Jucătorilor ATP pentru a înfiinţa imediat Asociaţia Jucătorilor Profesionişti de Tenis (PTPA – Professional Tennis Players Association), şi-ar fi depus candidatura, pentru a face parte iarăşi din această organizaţie.

Privită la început cu neîncredere, atât de mare era şocul, informaţia a fost confirmată mai întâi de dublistul Bruno Soares – membru al Consiliului din partea dubliştilor – la o conferinţă de presă de la Turneul Final.

El a spus în esenţă că ştie despre această situaţie, dar că nu are mai multe  informaţii, căci a fost dat afară de pe chat-ul PTPA, pentru că nu a dorit să li se ralieze.

Pentru ca la conferinţa de presă – virtuală – de după meciul pierdut aseară, însuşi Nole să facă lumină legat de acest subiect.

În cadrul unui răspuns foarte detaliat, el a spus în esenţă că nu şi-a depus candidatura, ci că împreună cu Pospisil au fost propuşi să facă parte din Consiliu de către un număr important de jucători, dar ATP a votat imediat o moţiune, care interzice unui jucător din Consiliu să facă parte din altă organizaţie.

Nole şi-a reiterat expunerile precedente, motivând necesitatea acestei organizaţii ca fiind una exclusiv a jucătorilor, spre deosebire de Consiliul Jucătorilor ATP, unde aceştia sunt doar în proporţie de 50%, cealaltă jumătate fiind reprezentanţi ai turneelor şi de aici apariţia deseori a conflictelor de interese.

Tăcerea din ultimele luni o pune pe seama unor negocieri pe care PTPA le-a dus cu ATP, în care au explicat că organizaţia nu este menită să antagonizeze cu ATP, ITF sau WTA, ci dimpotrivă să colaboreze pentru a apăra interesele jucătorilor.

În concluzie el regretă poziţia ATP şi spune că acum, ştiind la ce se poate aştepta, PTPA îşi va schimba strategia.

Afirmaţie care sună destul de ameninţătoare, oricum am interpreta-o.

Răspunsul integral al lui Nole, legat de acest subiect:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.