Novak Djokovic oferă în intersezon condiţii de pregătire mai multor jucători sârbi, la centrul său din Belgrad.

Antrenorul sârb, Petar Popovic, care acum îl antrenează pe bosniacul Damir Dzumhur – în trecut a lucrat şi cu Filip Krajinovic – a detaliat [postarea, la sfârşitul ştirii]:

Nole face un lucru incredibil pentru ţara noastră. Terenurile sunt foarte scumpe la noi, în timpul iernii, mai ales pentru jucătorii cu un clasament mai puţin bun, pentru cei tineri.
Fără să se laude, el a arătat din nou că se gândeşte la ceilalţi.

Jucătorii invitaţi se vor putea antrena pe trei terenuri suplimentare care au fost adăugate, sub balon, la “Novak Tennis Center”, dar vor putea să folosească şi sala de forţă a facilităţii.

De asemenea, vor beneficia gratuit de kinetoterapeuţi, racordori, mingi, mese gratuite şi cazare la hotel, pentru cei care nu locuiesc la Belgrad.

Nole, în vacanţă la Bajina Bašta, un oraş la poalele muntelui Tara

În total este vorba de 15 jucători care vor beneficia de acest sprijin, primii dintre ei au sosit deja: Filip Krajinovic (31 ATP), Laslo Djere (57), Danilo Petrovic (141), Viktor Troicki (201), Marko Tepavac (449), Boris Butulija (1325), Hamad Medjedovic (1348) sau Nikola Cacic (57 ATP la dublu).

De asemenea, au fost invitate şi câteva jucătoare, printre ele, Olga Danilovic (183 WTA), care a participat şi la Adria Tour.

Au fost invitaţi şi Damir Dzumhur (119), dar şi partenerul lui Nole în iniţiativa PTPA, canadianul Vasek Pospisil (61), care în 2020 a înregistrat o revenire a formei sportive.

Legat de această iniţiativă, veteranul francez, Gilles Simon (63 ATP, 35 de ani) a spus într-un interviu acordat cotidianului elveţian “Blick”:

Am fost şi eu multă vreme în Consiliul jucătorilor ATP şi sunt de acord că noi, jucătorii, avem o reprezentare slabă şi am avea nevoie de o organizaţie mai bună, deci sunt de acord cu Novak.
În alte privinţe nu sunt deloc de acord cu el, atunci când punctele lui de vedere ating extreme, dar tocmai aceste contraste formează personalitatea lui puternică. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Petar Popovic (@spajn)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.