Într-un interviu acordat cotidianului sârb Blic, citat de L’Équipe, liderul ierarhiei ATP şi-a anunţat programul pentru sfârşitul sezonului şi a exprimat rezerve în legătură cu participarea la Australian Open 2022.

Anul acesta va mai juca la ATP Masters 1000 “Rolex Paris Masters” (1-7 noiembrie), “Nitto ATP Finals” (14-21 noiembrie) şi Turneul Final al Cupei Davis (25 noiembrie – 5 decembrie). 
După cum se vede, a renunţat la ATP 500 “Erste Bank Open”, Viena (25-31 octombrie), probabil şi pentru că locul 1 nu-i mai este ameninţat nici măcar teoretic de către Daniil Medvedev (2 ATP) după ratarea acestuia, în optimile ATP Masters 100 Indian Wells.

Dar Nole se arată rezervat în legătură cu participarea la Australian Open 2022, unde anul acesta câştiga al 9-lea titlu şi unde măsurile sanitare se anunţă draconice, fără încă a fi definitive (oficiale): o săptămână în bulă pentru jucătorii vaccinaţi, două de carantină strictă – fără posibilitatea de a se pregăti – pentru cei nevaccinaţi:

Nu ştiu încă dacă voi juca. Media speculează excesiv şi asta mă deranjează. Pune o presiune excesivă pe oameni. Lucrurile încă nu sunt clare la Melbourne. Multe informaţii care acum sunt valabile, apoi se dovedesc a nu mai fi. Am înţeles însă de la agentul meu că vor îmbunătăţi condiţiile.
Nu voi dezvălui dacă m-am vaccinat sau nu. Este ceva privat, nu cred că este normal să întrebi pe cineva asta. Vă repet, nu ştiu dacă merg în Australia, chiar dacă îmi doresc, acesta fiind turneul meu de Grand Slam preferat.

Extrase din interviu: via @insidetennis99

*

Altfel, Nicola Kuhn, jucătorul în vârstă de 21 de ani, clasat acum pe locul 249 ATP, cu un maxim: 174 ATP / octombrie 2019, despre care am vorbit de mai multe ori, va repezenta din nou Germania.
El a mai jucat pentru această ţară în perioada junioratului – 2014-2016 – apoi a reprezentat Spania. La Roland Garros 2017 a fost campion în proba de dublu şi finalist la simplu în probele juniorilor, iar primele rezultate la seniori, cel menţionat plus două titluri ATP Challenger, după patru finale – între 2017 şi 2019 – erau promiţătoare. Dar evoluţia lui a stagnat şi din cauza accidentărilor repetate.

Este născut în Austria,  la Innsbruck, tatăl lui este neamţ, mama rusoaică şi el a decis să reprezinte din nou Germania, modificarea fiind deja efectuată pe site-ul ATP.

*

În ce priveşte clasamentul ATP publicat luni, Hubert Hurkacz a devenit al 178-lea jucător  membru al top 10 ATP de la înfiinţarea clasamentului pe 23 august 1973 şi al doilea polonez, după Wojtek Fibak (maxim: 10 ATP / 1977).
Clasamentul a fost rectificat astăzi, după ce în cel iniţial se strecurase o greşeală, în sensul că  în cazul lui Jannik Sinner, nu îi fusese aplicată tocmai ultima modificare care fusese anunţată – în sensul că îi fuseseră trecute doar punctele de la ATP 250 Sofia 2020, nu şi pe cele de la ediţia 2021 (le-a câştigat pe amândouă) şi se clasa pe locul 16.
După rectificare, Jannik este pe 13, cel mai bun loc al carierei.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.