Novak Djokovic şi Vasek Pospisil, iniţiatorii proiectului PTPA (Asociaţia Jucătorilor Profesionişti de Tenis) au decis să nu mai participe la alegerile pentru Consiliul Jucătorilor ATP.

Asociaţia Jucătorilor Profesionişti de Tenis (PTPA) a luat fiinţă
Novak Djokovic îşi continuă cruciada: PTPA vs. ATP

Ei fuseseră nominalizaţi de colegii lor, iar ATP încercase să le blocheze candidatura printr-un amendament introdus peste noapte, care stipula că jucătorii care fac parte din altă organizaţie profesională nu pot face parte din Consiliul Jucătorilor ATP. Organizaţiile respective erau definite cele ale căror obiective se suprapun cu structurile deja existente sau ale căror obiective sunt contrare acestora:

Acest amendament nu era însă aplicabil PTPA – evident organizaţia vizată – căci ea nu era încă înregistrată oficial, nu avea şi încă nu are personalitate juridică.

După cum scrie în comunicatul pe care l-a dat publicităţii pe reţelele sociale, Nole fusese tentat în primă fază să participe la alegeri, pentru ca odată ales să poată apăra drepturile jucătorilor, din interiorul board-ului ATP (consiliul fiind parte componentă a acestuia).

Totuşi, a decis să-şi retragă numele de pe lista candidaţilor, pentru a nu crea o stare de nesiguranţă în jurul alegerilor sau a le afecta într-alt fel.
El scrie că a luat decizia cu inima grea, pentru că este convins că pot fi făcute multe lucruri pentru jucători şi în special pentru cei mai  slab clasaţi.
Acum, îşi propune să lucreze în acest sens din PTPA, deşi, după cum scrie chiar el,  organizaţia nu are încă stabilită o structură şi nici strategia pe termen lung nu este încă definită complet, iar poziţia pe care o va avea ATP în ce o priveşte rămâne o necunoscută.
Deocamdată, poziţia ATP legată de PTPA nu este greu de ghicit, am adăuga noi.

După doar o oră şi Vasek Pospisil s-a retras la rândul lui, contestând “conflictul de interese”, invocat implicit în amendamentul ATP:

Luna trecută el se revoltase împotriva acestei acuzaţii, făcând referire directă la firma IMG (International Management Group), membră în board-ul ATP şi care în afara activităţii de impresariat a jucătorilor este şi proprietara unor turnee importante, precum ATP 1000 / WTA 1000 Miami, ATP 500 Barcelona, WTA 500 San Jose sau ATP 250 Chennai.

Vasek Pospisil se antrenează acum la “Novak Tennis Centre” din Belgrad, fiind invitat de Djokovic, împreună cu alţi jucători şi jucătoare, străini şi sârbi, să pregătească acolo sezonul 2021

Distincţiile sezonului 2020 în circuitul ATP

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.