Cele 4 titluri ale Oanei din ultimele 52 de săptămâni:
primele două la Cairo, Telavi şi Curtea de Argeş

Astăzi, 23 decembrie, nu avem doar liderul clasamentului WTA “Porsche Race Singles”, ci şi pe cel al ierarhiei ITF!

Oana Simion (23 de ani împliniţi pe 8 martie) a progresat, în clasamentul ITF dat publicităţii astăzi, 4 poziţii şi ocupă locul 1.

Oana Simion, bilanţ şi perspective, în viziunea tinerei jucătoare
Articolul apărut acum un an în paginile TeniSite.info

Clasamentul ITF ia în considerare punctele obţinute în turneele de 15.000 USD şi a fost înfiinţat la începutul anului, atunci când a fost restructurat circuitul.
Ulterior, Federaţia Internaţională a revenit asupra mai multor aspecte, în urma propunerilor jucătorilor, cel mai important fiind acela că jucătoarelor şi jucătorilor li s-au acordat din nou şi puncte WTA, respectiv ATP pentru rezultatele obţinute la turneele W15 şi M15. Dar clasamentul ITF a rămas în vigoare, rolul lui fiind acela de a ordona accesul la această categorie de turnee, pentru jucătorii fără clasament WTA / ATP.

Revenind la Oana, această onorantă poziţie vine după ce astăzi i s-au adunat punctele corespunzătoare titlului cucerit la ITF W15 Cairo (10-15 decembrie), la turneele W15 şi W25, punctele contabilizându-se cu o săptămână întârziere.
Această victorie de turneu fusese a doua în săptămâni consecutive pentru jucătoarea noastră, prima tot la Cairo (3-8 septembrie) şi tot la categoria W15.

În ultimele 52 de săptămâni, ea mai câştigat alte două titluri ITF W15: Telavi (Georgia) – 8-13 octombrie, Curtea de Argeş – 3-8 septembrie şi a disputat finalele de la Telavi – 14-19 octombrie, Barletta 14-19 mai şi Amiens – 5-10 martie.

Pentru titlu se acordă 100 puncte ITF, pentru finală, 60 puncte, Oana obţinând restul de puncte până la 666, câte are în clasamentul de astăzi, la celelalte turnee pe care le-a disputat în ultimele 52 de săptămâni.

*

Pentru fiecare victorie de turneu Oana a fost recompensată şi cu câte 10 puncte WTA, ea înregistrând un progres până pe locul 435 în ierarhia WTA dată publicităţii astăzi, cel mai bun clasament al ei fiind 399 WTA / 3 aprilie 2017.

Cum cele două turnee au contat pentru sezonul 2020 – care a început pe 4 noiembrie – ea ocupă astăzi locul 111 în clasamentul “WTA Porsche Race Singles”, cu 20 de puncte.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.