După ce Oana Simion a reuşit ieri cea mai importantă performanţă a carierei, clasarea pe primul loc în clasamentul ITF [detalii, mai jos], consecinţă a celor 4 titluri câştigate şi ale altor 3 finale disputate în ultimele 52 de săptămâni, ea a împărtăşit câteva gânduri cu cititorii TeniSite.info, înainte de a pleca spre şedinţa de antrenament din Ajunul Crăciunului:

foto 2-4: Oana, înaintea antrenamentului din Ajunul Crăciunului, la sala Dinamo

Numărul 1 ITF are pentru mine mai multe semnificaţii. În primul rând, reprezintă prima reuşită importantă în cariera mea, după 18 ani de muncă, de întrebări, de neclarităţi, de succese, dar şi de momente grele, în care speranţa şi încrederea că am ceva de spus în tenis, au fost singurele ancore de care m-am putut agăţa.
Sunt fericită pentru că am reuşit să ating acest loc, mai ales că această realizare a venit ca un cadou de Crăciun.
În acelaşi timp, am convingerea că sunt la începutul unui nou drum, a unui proces de schimbare. Sunt sigură că voi capitaliza prin rezultate şi mai bune  la turneele viitoare acest spor de încredere şi că voi lua deciziile potrivite care să mă ajute în acest sens.
Doresc să le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine pe acest drum, celor care mă vor ajuta în continuare făcând parte din echipa mea.
De asemenea, doresc să vă mulţumesc vouă, care îmi urmăriţi rezultatele, vă bucuraţi după fiecare reuşită, dar mă şi încurajaţi atunci când pierd şi sper că veţi rămâne alături de mine şi pe mai departe.
Vă doresc Sărbători fericite!

ŞTIRE INIŢIALĂ

Astăzi, 23 decembrie, nu avem doar liderul clasamentului WTA “Porsche Race Singles”, ci şi pe cel al ierarhiei ITF!

Oana Simion (23 de ani împliniţi pe 8 martie) a progresat, în clasamentul ITF dat publicităţii astăzi, 4 poziţii şi ocupă locul 1.

Oana Simion, bilanţ şi perspective, în viziunea tinerei jucătoare
Articolul apărut acum un an în paginile TeniSite.info

Clasamentul ITF ia în considerare punctele obţinute în turneele de 15.000 USD şi a fost înfiinţat la începutul anului, atunci când a fost restructurat circuitul.
Ulterior, Federaţia Internaţională a revenit asupra mai multor aspecte, în urma propunerilor jucătorilor, cel mai important fiind acela că jucătoarelor şi jucătorilor li s-au acordat din nou şi puncte WTA, respectiv ATP pentru rezultatele obţinute la turneele W15 şi M15. Dar clasamentul ITF a rămas în vigoare, rolul lui fiind acela de a ordona accesul la această categorie de turnee, pentru jucătorii fără clasament WTA / ATP.

Revenind la Oana, această onorantă poziţie vine după ce astăzi i s-au adunat punctele corespunzătoare titlului cucerit la ITF W15 Cairo (10-15 decembrie), la turneele W15 şi W25, punctele contabilizându-se cu o săptămână întârziere.
Această victorie de turneu fusese a doua în săptămâni consecutive pentru jucătoarea noastră, prima tot la Cairo (3-8 septembrie) şi tot la categoria W15.

În ultimele 52 de săptămâni, ea mai câştigat alte două titluri ITF W15: Telavi (Georgia) – 8-13 octombrie, Curtea de Argeş – 3-8 septembrie şi a disputat finalele de la Telavi – 14-19 octombrie, Barletta 14-19 mai şi Amiens – 5-10 martie.

Pentru titlu se acordă 100 puncte ITF, pentru finală, 60 puncte, Oana obţinând restul de puncte până la 666, câte are în clasamentul de astăzi, la celelalte turnee pe care le-a disputat în ultimele 52 de săptămâni

*

Pentru fiecare victorie de turneu Oana a fost recompensată şi cu câte 10 puncte WTA, ea înregistrând un progres până pe locul 435 în ierarhia WTA dată publicităţii astăzi, cel mai bun clasament al ei fiind 399 WTA / 3 aprilie 2017.

Cum cele două turnee au contat pentru sezonul 2020 – care a început pe 4 noiembrie – ea ocupă astăzi locul 111 în clasamentul “WTA Porsche Race Singles”, cu 20 de puncte.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.