Oana Simion, jucătoarea despre care am vorbit în repetate rânduri şi mai ales atunci când a devenit lider al clasamentului ITF – iată că săptămâna viitoare se împlineşte un an de atunci – s-a operat săptămâna trecută şi astăzi a început recuperarea.

După reluarea tenisului, Oana a început bine, la primul turneu, ITF W25 Praga, a promovat din calificări pe tabloul principal – în calitate de lucky loser – şi a ajuns în semifinale.
Doar că în meciul din primul tur – în care a învins-o pe Isabella Shinikova (189) – o victorie preţioasă, jucătoarea din Bulgaria are un maxim al clasamentului 133 WTA – s-a accidentat la genunchiul drept. A jucat în continuare cu dureri şi apoi a mai participat la două turnee ITF şi în campionatul pe echipe al Danemarcei, până pe 7 noiembrie.

S-a mai antrenat acasă până pe 30 noiembrie, chiar dacă durerile continuau, a urmat câteva proceduri de recuperare, dar acestea nu au dat roade, astfel că a efectuat un control amănunţit şi diagnosticul a venit implacabil: leziune de menisc de gradul 3.

Astfel că operaţia – o intervenţie artroscopică – devenise obligatorie şi miercuri a bifat-o la clinica Zetta din Bucureşti. Chirurgul a fost medicul primar dr. Ştefan Mogoş, totul a decurs bine, iar astăzi ne-a trimis fotografiile de mai sus, din timpul primei zile de recuperare, pe care o efectuează la Institutul Naţional de Medicină Sportivă sub supravegherea medicului specialist în kinetoterapie, Elena Lupu.

Dacă şi această etapă se va încheia cu bine, peste patru săptămâni poate reveni pe teren, iar apoi îşi va putea continua traseul în circuit, căci are obiective importante.

Oana – care începând din luna martie lucrează sub îndrumarea antrenoarei Roxana Mohănescu – are în palmares 9 titluri la simplu şi 25 la dublu, iar acum se clasează pe locul 404 WTA, după ce în luna aprilie 2017 a ocupat cel mai bun loc al carierei: 399 WTA.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.