După rezervele exprimate de Dominic Thiem, au apărut şi alte polemici între jucătorii din circuitul ATP.

Pe de o parte, Nick Kyrgios s-a exprimat acum mai multe zile împotriva fuziunii ATP / WTA:

A fost consultată o majoritate a jucătorilor din ATP asupra fuziunii cu WTA şi care ar fi beneficiile pentru noi?

Pentru ca a doua zi să revină cu un enunţ categoric:

Fuziunea nu trebuie făcută.

Vasek Pospisil, membru în Consiliul Jucătorilor ATP, i-a răspuns acid într-un interviu acordat @TSN_Sports:

Mulţi jucători, dar şi oameni obişnuiţi, îşi exprimă opinia fără să aibă vreo informaţie, doar pentru că simt nevoia să spună ceva, cred că acesta este şi cazul lui Nick.
Nu este într-o poziţie de a-şi exprima opinia după ce a auzit pentru prima dată despre subiect şi nu a făcut nicio verificare prealabilă.

După care a adăugat:

Nu am nicio problemă să-i spun asta în faţă, dar problema este una complexă şi se ridică o serie de alte întrebări la care eu am găsit răspuns.

[tweeturi, la sfârşitul ştirii]

*

Şi subiectul solidarităţii, o propunere lansată de Novak Djokovic, este contestată. După Dominic Thiem, argentinianul Guido Pella (35 ATP) se răzvrăteşte:

Prefer să-i ajut pe oamenii din oraşul meu (Bahía Blanca, n.n.) care mor şi nu au ce mânca, este o urgenţă mai mare decât sportul. De exemplu, Cristian Garín (Chile, n.n.) a urcat de pe locul 60 ATP pe 18 (într-un an, ca să fim precişi, n.n.), deci consider arbitrar că ar trebui să plătească o sumă corespunzătoare noului său clasament.
La fel cum nu consider logic ca un jucător ca Jack Sock care a câştigat până acum mai mult de 10 milioane de dolari (10.527.554 USD din premii la simplu şi dublu, n.n.) să fie ajutat.

Îmi place să ajut, dar nu să fiu obligat să donez o sumă pentru a veni în ajutorul unor jucători despre ale căror nevoi nu ştiu nimic.
Cred că ATP ar trebui să arbitreze, pentru ca repartizarea să fie corectă şi noi să fim corect informaţi.

Pella închide cu o propunere de bun simţ, de altfel sumele din Fondul de Ajutorare a Jucătorilor strânse de cele 7 organizaţii ale tenisului vor fi distribuite conform unor criterii ferme, dar putea să se abţină de la a face referire la Jack Sock. În primul rând, nu se ştie dacă americanul ar fi solicitat / primit vreun ajutor, iar în al doilea, el a suferit o serie de accidentări grave, care l-au dus de pe locul 8 ATP pe actualul 389.

Pe de altă parte, Djokovic a făcut doar o propunere, care nu are deocamdată un caracter obligatoriu.

*

În sfârşit, doi membri din clubul celor “3 Mari” au exprimat păreri divergente legate de problema vaccinării obligatorii:

Novak Djokovic, a cărui filozofie de viaţă este deja cunoscută, s-a exprimat într-un live pe Facebook, cu alţi sportivi sârbi:

Personal, sunt împotriva vaccinării şi nu aş vrea să fiu obligat de cineva să mă vaccinez ca să pot călători. Dacă aceasta va deveni obligatorie, va trebui să iau o decizie. Am propria părere despre subiect. Se va schimba ceva? Nu ştiu.

Rafael Nadal a răspuns într-un interviu acordat cotidianului “La Voz de Galicia”:

Fiecare este liber să gândească aşa cum vrea, dar dacă faci parte dintr-un circuit trebuie să te supui regulilor care sunt impuse. Dacă circuitul pretinde o vaccinare pentru ca toţi să fie protejaţi, toată lumea, deci şi Djokovic, va trebui să o facă dacă va dori să joace la cel mai înalt nivel. Şi eu, la fel. Dacă ATP sau ITF o cer, trebuie să ne conformăm. Este similar cu lista medicamentelor interzise de regulamentul antidoping.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.