Rafa, antrenându-se la Academia de la Manacor după reluare
Credit foto: Rafa Nadal Academy

Cu o săptămână înaintea şedinţei pe care ATP o va ţine cu jucătorii pe 10 iunie, Rafael Nadal – a cărui influenţă nu mai trebuie subliniată, de altfel, la fel ca Roger Federer, este  membru al Consiliului Jucătorilor, al cărui preşedinte este Novak Djokovic – este precaut în legătură cu participarea la US Open.

Mai întâi legat de condiţiile de călătorie, apoi de cele de la faţa locului:

Dacă mă întrebaţi astăzi, aş răspunde: nu, nu merg la US Open. Dar nu ştim ce va fi peste două luni. Poate mergem în direcţia bună şi situaţia se va ameliora. Sunt convins că USTA – dar şi Federaţia Franceză – doresc un turneu care să se desfăşoare în condiţii de siguranţă. Am încredere că vor lua decizia corectă la momentul cuvenit. Dacă e ca turneul să se dispute în condiţii de siguranţă e bine, dacă nu, nu are sens.

Rafa nu a vrut să răspundă legat de posibilitatea ca cele două turnee de Grand Slam să se dispute la date apropiate, jucătorii fiind în acest caz nevoiţi să aleagă:

Nu pot să fac preziceri, doar urmăresc ce se întâmplă. Când voi avea toate datele, voi hotărî împreună cu echipa şi apropiaţii mei. Voi lua cea mai bună decizie pentru tenisul meu, pentru viitorul meu şi pentru corpul meu. 

În aceeaşi ordine de idei, sărbătoritul de alaltăieri a povestit că a reluat acum două săptămâni antrenamentele după o pauză totală de tenis (nu are teren acasă) şi se readaptează în etape:

Cel mai important acum este să evit accidentările  Pentru aceasta trebuie să măresc treptat intensitatea. Nu mă antrenez în fiecare zi şi atunci când o fac, şedinţele durează cel mult o oră şi jumătate. Trebuie să-mi pregătesc corpul pentru ce va urma.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.