Într-un interviu acordat cotidianului brazilian Globo Esporte, Roger Federer spune că pentru moment nu se antrenează şi profită de timpul petrecut alături de familie.

Nu am rămas niciodată mai mult de 5 săptămâni acasă, de la operaţia mea din 2016. Este un moment important pentru noi, chiar dacă uneori ne aducem unii pe alţii la disperare, dar asta se întâmplă în orice familie (râzând).
Dar suntem toţi sănătoşi, familiile şi prietenii noştri nu au virusul.
Nu mă antrenez acum pentru că sincer nu văd rostul. Sunt mulţumit de corpul meu şi cred că reluarea circuitului este îndepărtată.
De asemenea, cred că este bine pentru mentalul meu ca să profit de această pauză, după ce am jucat atât de mult tenis, care pentru moment nu îmi lipseşte prea mult.
Dar atunci când voi avea un obiectiv, voi fi mai mult decât motivat în pregătire.

Ca de obicei, Roger acţionează cu înţelepciune pentru că pe de o parte, în luna februarie fusese supus unei artroscopii la genunchiul drept, fiind obligat astfel să declare forfait pentru Masters Indian Wells şi Miami, dar şi pentru Roland Garros.

Desigur că şi vârsta (39 de ani pe 8 august) şi cele 1513 de partide jucate în circuit (palmares: 1242-271) intră în această ecuaţie, dar şi enorma experienţă acumulată.
Un alt veteran, Gilles Simon (35 de ani) spunea într-un interviu recent din care am citat în mai multe rânduri că este precaut în legătură cu pregătirea şi că i-a făcut bine să lase racheta puţin deoparte:

Le spun celor pe care îi văd antrenându-se tot timpul: dacă vom afla că nu se mai joacă anul ăsta şi tu te-ai antrenat 8 luni, la reluare o să fii deja epuizat.

Legat de posibilitatea ca primele turnee oficiale să se joace fără spectatori, Roger nici nu vrea să audă:

Eu unul pur şi simplu nu concep să văd o arenă goală. Sper că nici nu se va întâmpla, chiar dacă noi am putea juca şi aşa. Dar măcar arena să fie parţial ocupată. Şi aşa noi ne antrenăm în tăcere, fără nimeni în preajma noastră. Aşa că, să şi joc cu tribune goale la marile turnee mi s-ar părea extrem de dificil.

Altfel, el s-a alăturat iniţiativei “Winning Together”, a marelui jucător brazilian Gustavo “Guga” Kuerten – triplu campion la Roland Garros, în 1997, 2000, 2001 şi  lider ATP timp de 43 de săptămâni în 2000 şi 2001 – care îşi propune să ajute 35.000 de familii braziliene.

De la începutul anului, Roger a donat peste 5 milioane de dolari, celor aflaţi în nevoie în Africa, dar şi în Elveţia.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.