Despre cele două turnee pe iarbă de la Berlin am vorbit deja, să actualizăm acum informaţiile:

  • primul se va disputa în perioada 13-15 iulie, pe iarba arenei Steffi Graf din incinta Rot-Weiss Tennis Club
  • al doilea va avea loc între 17 şi 19 iulie, pe hard, într-un hangar al fostului aeroport Tempelhof (ambele evenimente, fără spectatori)

Premiile financiare la fiecare turneu sunt în valoare de 200.000 €, câştigătorul urmând să încaseze 100.000 €.

Cele două tablouri – masculin şi feminin – vor fi compuse din câte 6 jucători, cei mai bine doi clasaţi în ierarhii urmând să evolueze direct în semifinale, ceilalţi 4 vor juca mai întâi sferturile de finală.

Până acum au confirmat participarea:

  • Dominic Thiem (3 ATP), Alexander Zverev (7), Nick Kyrgios (40), Jannik Sinner (73)
  • Elina Svitolina (5 WTA), Kiki Bertens (7), Julia Görges (38), Andrea Petkovic (87)

Directorul primului eveniment, Edwin Weindorfer, a anunţat că i-a invitat pe Roger Federer (4 ATP) şi Angelique Kerber (21 WTA). Rămâne de văzut dacă cei doi vor accepta invitaţia, mai ales că Roger era destul de rezervat în ce priveşte reluarea pregătirii, dar până atunci ar mai fi timp.

Roger nu a mai jucat după Australian Open – semifinale – el suferind o intervenţie artroscopică la genunchiul drept pe 19 februarie.

Din cele 103 titluri pe care le-a cucerit în carieră, 19 au fost pe iarbă: 8 la Wimbledon – record la acest turneu, ultimul în 2017 – 10 la Halle (7 la categoria 250 Series / International şi 3 la 500 Series) – de asemenea record la acest eveniment, ultimul în 2019 – şi unul la 250 Series Stuttgart 2018.

*

Alt eveniment a fost programat la Kitzbühel, unde între 27 iulie şi 1 august ar fi trebuit să se dispute un turneu 250 Series.

Acesta este denumit “Thiem’s 7”, se va disputa între 7 şi 11 iulie, cu o audienţă limitată, va fi dotat cu premii în valoare de 300.000 € şi va beneficia de participarea a 8 jucători, în format de două grupe (Round Robin, fiecare cu fiecare), semifinală şi finală.

În afara celui ce dă numele turneului, doar Gaël Monfils (9) a mai confirmat până acum participarea.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.