Mladenovic şi Babos, după calificarea în finală

Cum echipa cotată cap de serie 1 în proba de dublu feminin la Roland Garros 2019 – deţinătoarea titlului, Barbora Krejcikova (2 WTA la dublu) / Katerina Siniakova (1) [1] a fost eliminată încă din primul tur – de către Nadiia Kichenok (Ucraina, 51) / Abigail Spears (SUA, 29) – favoritele 2, Timea Babos (Ungaria, 4) / Kristina Mladenovic (Franţa, 3) [2], aveau nevoie de calificarea în finală pentru a le depăşi în clasamentul individual de dublu pe cehoaice.

Ieri ele au îndeplinit acest obiectiv: 6-2, 6-1 cu Elise Mertens (Belgia, 6) / Aryna Sabalenka (Belarus, 23) [6] în semifinale şi astfel Kristina Mladenovic va fi de luni lideră a ierarhiei de dublu, pentru prima dată în carieră. Ea va pune capăt seriei de 33 de săptămâni a Katerinei Siniakova.

Diferenţa în clasament dintre Babos şi Mladenovic s-a creat la turneele unde jucătoarea din Franţa a jucat alături de Galina Voskoboeva (Kazahstan), ele reuşind o semifinală la Premier Moscova (octombrie) 2018, în timp ce Timea a obţinut rezultate mai slabe, atunci când a jucat fără Kiki.

Interesant este că şi Elise Mertens lupta pentru poziţia de lider,  ea având nevoie de victorie de turneu pentru aceasta.

Finala probei de dublu feminin – care se va disputa mâine – va fi:

Yingying Duan (68) / Saisai Zheng (101) (ambele China) – Timea Babos (Ungaria, 4) / Kristina Mladenovic (Franţa, 3) [2]

Tablourile turneelor de Grand Slam şi WTA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.