Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 3 Slideshow-uri a câte 5 imagini

ACTUALIZARE

Partida în care va fi desemnată adversara Simonei a fost întreruptă la scorul: Aleksandra Krunić (Serbia, 76) – Lesia Tsurenko (Ucraina, 27) [27] 7-5, 5-7, 6-6.
În decisiv, la 6-5 pentru Krunić, Tsurenko a salvat o minge de meci.

Lesia Tsurenko a împlinit astăzi 30 de ani.

*

Simona Halep, deţinătoarea titlului la Roland Garros, a obţinut a doua victorie la actuala ediţie, după ce a înfrânt atât rezistenţa încăpăţânată a Magdei Linette – o jucătoare cu un stil asemănător – cât şi propriile momente de cumpănă.

În partida contând pentru turul 2 (R64):

Simona Halep (3 WTA) [3] – Magda Linette (Polonia, 87) 6-4, 5-7, 6-3

Partida a durat 2h11′.

 • un prim set echilibrat şi agitat în care Simona a câştigat de 3 ori la primire – din 10 mingi de break pe care le-a avut – şi Linette de două ori, din 4 mingi de break.
  6 din cele 10 jocuri au avut nevoie de prelungiri.
  Simona a reuşit în acest set 10 lovituri direct câştigătoare şi a comis 16 erori neforţate, iar balanţa polonezei a fost 15-18
 • în setul 2, Simona a fructificat a doua minge de break pe care a avut-o în jocul 3 şi cum serviciul nu îi era periclitat (nicio minge de break pentru poloneză), părea că ne apropiem de finalul partidei, mai ales că românca a avut prima minge de meci la 5-3, pe serviciul adversarei. A ratat-o şi le-a ratat şi pe următoarele două, în jocul în care a servit, pentru ca Linette să convertească imediat prima minge de break din acest set şi în jocul 12 să o fructifice pe a doua.
  Simona a reuşit în acest set 14 lovituri direct câştigătoare şi a comis tot  16 erori neforţate, iar balanţa polonezei a fost 12-11
 • românca a început tare decisivul: 3-0, după ce a câştigat de două ori cu returul. A urmat un schimb de break-uri în jocurile 4 şi 5, iar în al 6-lea, Simona şi-a câştigat serviciul: 5-1. A primit şi a servit fără succes pentru a câştiga partida, dar la 5-3 a mai reuşit un break fructificând prima oportunitate pe care şi-a creat-o.
  În manşa decisivă, Simona şi-a fructificat toate cele 4 mingi de break, iar Linette două din patru.

  Simona a reuşit în acest set 3 lovituri direct câştigătoare şi a comis 12 erori neforţate, iar balanţa polonezei a fost 4-13

Simona îşi apară până acum 130 din cele 2.000 de puncte de la ediţia trecută şi va fi recompensată cu un premiu financiar în valoare de 143.000 €.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.