Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Două slideshow-uri a câte 5 imagini din timpul partidei

Simona Halep, deţinătoarea titlului la turneul de Mare Şlem de la Roland Garros, a început ediţia 2019 – a 10-a consecutivă la care participă – cu o victorie.

O dominare categorică a jucătoarei noastre în seturile 1 şi 3 şi o sincopă în al doilea, când a părut nepregătită pentru replica mult mai bună a adversarei.

În partida din primul tur (R128):

Simona Halep (3 WTA) [3] – Ajla Tomljanovic (Australia, 47) 6-2, 3-6, 6-1

Partida a durat 1h35′.
Simona a obţinut a 3-a victorie din tot atâtea partide jucate cu Tomljanovic, după ce:

  • a dominat primul set, câştigând de două ori la retur – în jocurile 2 şi 8 – şi salvând cele două mingi de break ale adversarei din jocul 3.
   În acest set, Simona a reuşit 6 lovituri direct câştigătoare şi 8 erori neforţate, în timp ce balanţa lui Tomljanovic a fost 310
  • a fost depăşită în setul 2, pierzându-şi de 3 ori serviciul – în jocurile 3, 7 şi 9 – şi reuşind un singur break – în jocul 8 – când a convertit singura oportunitate de break pe care şi-a creat-o.
   În acest set, Simona a reuşit 6 lovituri direct câştigătoare şi 9 erori neforţate, în timp ce balanţa lui Tomljanovic a fost 126
  • a defilat în setul decisiv, câştigând toate cele 4 jocuri în care a primit, ghemul adversarei fiind reuşit la primire, când scorul era 5-0.
   În acest set, Simona a reuşit 7 lovituri direct câştigătoare şi 5 erori neforţate, în timp ce balanţa lui Tomljanovic a fost 414

Simona acumulează 70 de puncte WTA, un premiu financiar în valoare de 87.000 € şi o va întâlni în turul 2 (R64) pentru prima dată în carieră pe Magda Linette (Polonia, 87, clasament maxim: 55 WTA / februarie 2018, 27 de ani).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.