Imagini de la conferinţa de presă a Simonei şi din timpul partidei
Credit Foto: Jimmie48 Tennis Photography, sina.cn, rolandgarros.com
Videoclip cu momentele importante ale partidei, la sfârşitul ştirii

La conferinţa de presă acordată după ce a pierdut partida din sferturile de finală ale Roland Garros 2019, Simona Halep a spus, printre altele:

M-am aştepat să joace foarte bine [Anisimova], dar a jucat extraordinar şi are toate meritele pentru această victorie.

Sunt tristă, ca după fiecare înfrângere, de asemenea pentru că nu mi-am putut face jocul, nu m-am putut mişca normal, dar sunt mulţumită de rezultat, sferturi de finală la un turneu de Mare Şlem nu este rău şi părăsesc turneul cu sentimente pozitive.
Nu m-am putut mişca aşa cum ar fi trebuit din cauza emoţiilor, a stresului cauzat de faptul că am jucat bine până acum şi aveam aşteptări mari. Din această cauză nu am gestionat cum trebuie tensiunile din organismul meu şi nu am evoluat la nivelul cel mai bun.
I-am permis să-şi facă jocul, nu mi-a plecat mingea aşa cum mi-am dorit, nu m-am mişcat aşa cum am vrut, dar, încă o dată, tot meritul este al ei.

Amanda are şanse să câştige turneul, dacă joacă la fel ca astăzi, fără emoţii şi fără să se gândească la rezultat. Nu poate fi comparată cu altcineva: loveşte mingea adânc, pune presiune, joacă repede, agresiv, vede jocul bine.
Nu mă mai miră niciun rezultat şi toate jucătoarele au şanse, dar ar fi extraordinar ca finala să se dispute între cele foarte tinere.

Amânarea de ieri a fost neplăcută. Am aşteptat pe canapele până la ora 16.00. Sunt dezavantajată mai mult, pentru că eu nu mă pot adapta repede acestor situaţii, în care mi se dă rutina peste cap. La fel a fost şi la Roma, dar iau lucrurile aşa cum sunt, pentru că nu pot să schimb vremea. Nu o să-mi găsesc scuze în această situaţie.

Nu sunt atât de dezamăgită, mă voi odihni câteva zile, apoi voi aborda sezonul pe iarbă, poate voi reuşi să fac unul bun. Am mai mult timp de recuperare acum. Apoi, voi începe antrenamentele pe iarbă. Am cerut wild card la Eastbourne, dar deocamdată este încă devreme. Îmi voi urma rutina de recuperare şi sper să fac un Wimbledon bun, dar fără presiune, căci anul acesta este unul de relaxare pentru mine.

Consider că am avut meciuri bune, că jocul meu este la un nivel de ridicat. Poate ar trebui să joc mai multe meciuri, să mă antrenez mai mult, dar poate că şi presiunea şi-a spus cuvântul. Totuşi au fost şi lucruri bune, care în viitor mă vor ajuta.

Sursă video conferinţă de presă: tennis.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.