Simona, la Media Day
Videoclip, la sfârşitul ştirii

Să începem prin a spune că Roland Garros 2019 începe duminică, zi în care urmează să se dispute o parte din meciurile primului tur de pe jumătatea inferioară a tabloului feminin, celelalte fiind programate luni.
Cele de pe jumătatea superioară, unde sunt poziţionate toate jucătoarele românceSimona Halep [3], Mihaela Buzărnescu [30], Sorana Cîrstea şi Irina Begu – se vor juca luni şi marţi.

Deţinătoarea titlului, Simona Halep, a participat astăzi la Ziua Media, iar după-amiază s-a antrenat şi pe a 3-a arenă de la Roland Garros, proaspăt inaugurata “Simonne Mathieu” (videoclip 2).

În continuare, câteva din răspunsurile pe care le-a dat ziariştilor:

E fantastic să fiu din nou aici. Sunt sănătoasă şi mă simt bine. Încerc să mă bucur de tot, pentru că este un turneu frumos. Am reuşit să fac multe antrenamente, câteva pe Chatrier şi am apreciat asta. Sunt destinsă şi încerc să mă pregătesc cât de bine pot.

Dar sunt şi românii fericiţi zilele acestea?

Probabil (râzând). Sunt prea fericită că mă aflu în această poziţie, trebuie să recunosc. Dar nu e nimic rău în asta. Am luptat din greu ca să câştig Roland Garros şi am avut multe momente dificile înainte de a ridica acest trofeu, dar sunt motivată în continuare, deoarece cariera mea nu stă într-un turneu Mare Şlem sau în clasament.
Joc tenis pentru că îmi place şi sunt aici pentru că iubesc viaţa de atlet. Îmi place să-mi fac prieteni. Îmi place să-mi petrec timpul alături de oameni, iar acum văd lucrurile diferit. Aşa că descopăr o viaţă diferită în circuit.
Voi încerca să mă întorc la vârsta copilăriei, să trăiesc clipa. Mi-am dorit titlul atât de mult şi acum când am reuşit doresc să fiu fericită şi să zâmbesc.
Ieri, când am atins din nou trofeul, mi-am dorit să-l iau acasă.

Psihic sunt destul de relaxată. Ştiu că există ceva presiune, căci sunt campioana en titre, dar este pentru prima oară când sunt în această poziţie.
Totul a devenit mai uşor, pentru că sunt deja campioană. Nu mai contează ce urmează să se întâmple. Tot ce vine de-acum este un bonus.
Vreau doar să iau partea pozitivă, or poziţia în care mă aflu este cea mai plăcută. Aşa că nu mă voi plânge. Voi încerca să joc toate meciurile aici şi să fiu cât mai pregătită până la start.

Legat de partida cu Tomljanovic, cu care are un palmares 2-0, ambele partide jucându-se pe hard.

Va fi diferit acum, pe zgură. Dar totuşi va fi un meci greu. E puternică. Loveşte tare.
Trebuie să fiu pregătită şi concentrată asupra mea, cum de altfel o spun mereu. Dacă sunt capabilă să-mi fac jocul, am o şansă bună să câştig.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.